Voetbal Ternat en Wambeek fusioneren

Terwijl ik dit schrijf, maakt de gemeente Ternat bekend dat de voetbalploegen KFC Wambeek en KSKL Ternat gaan fusioneren. Wat lange tijd onmogelijk leek wordt nu een feit. De nieuwe ploeg zal KFC Wambeek Ternat heten.
 
Het was Pieter Verhasselt die het project kwam toelichten op de gemeentelijke commissie van gisterenavond. Het wordt een hechte samenwerking tussen beide clubs die infrastructureel sterk zal worden ondersteund door de gemeente. Zo komt er op de site van Wambeek een tweede synthetisch plein en nieuwe kleedkamers goed voor een bijkomende investering door Ternat en de clubs van 600.000 euro (49/51) en waarvan het grootste gedeelte al gebudgetteerd was. Het wordt het tweede kunstplein na de opening van het eerste vorig jaar.
De eerste ploeg van deze nieuwe equipe zal spelen op het terrein van het sportcomplex. Dit biedt voldoende mogelijkheden om aan alle gestelde verplichtingen te voldoen.
 
Wambeek wordt dan een echte oefensite die een optimale jeugdwerking moet toelaten. Ook het damesvoetbal en de G-sport kunnen hier terecht en maken van deze lokatie een echte out-doorsite wat uiteindelijk de bedoeling was van de sportdienst Ternat, zo vertelt schepen Timo Schoukens.
Volgens Pieter Verhasselt biedt deze fusie de mogelijkheid om de infrastructuur en de financiële middelen goed te gebruiken en zo te voldoen aan de voorwaarde van een moderne club. De wat verschillende mentaliteit van beide clubs zal ook mekaar dienen te vinden aldus Verhasselt maar de bereidheid tot hechte samenwerking is er alvast.
 
Deze fusie en de bijhorende investering dienen nog door de gemeenteraad  goedgekeurd. Het feit dat dit nu al op deze commissie openlijk werd besproken als intentieverklaring van de nieuwe meerderheid, doet echter vermoeden dat dit zal goedgekeurd worden.
 
Belleman