Woonzorgcentrum ‘Kapelleveld” voorziet in toenemende nood
Wie in Lombeek de Kerkstraat gebruikt, kan er moeilijk naast kijken: hier zijn duidelijk serieuze werken aan de gang. Een grote werfput, een immense werfkraan en bouwmachines, dat zijn ze daar niet gewend. Belleman, curieuzemosterdpot als altijd, kon het zich niet laten…
Stilzitten is er niet bij.
Mannen maken plannen. Lode Verdoodt is duidelijk een man en dan nog eentje uit Ternat. Her en der in het Pajottenland is hij bezig met projecten. Hiervoor werd er een hechte samenwerking op poten gezet met de groep De Meuter, jullie allen wel bekend. Het meest in het oog springende is zeker en vast het Wivina-project in Groot-Bijgaarden waar hij het voormalige klooster ombouwde tot luxueuze residenties. “Woonzorgcentrum Kapelleveld” aan de Kerkstraat in Lombeek is ook een project van deze firma. Het wordt een eigentijds zorgcentrum met als slagzin “Wonen voor het leven”. Het omvat een woonzorgcentrum met 58 woongelegenheden en daarnaast nog eens 41 assistentiewoningen.
Vooraleer voor deze locatie werd gekozen, was Lode ook al op andere plaatsen prospectie gaan doen. Het centrum van Lombeek bleek tenslotte geschikt voor deze laagbouw bestaande uit 2 bouwlagen. Het woonzorgcentrum werd in zijn geheel al gekocht door een belangrijke investeerder. De groep Armonea, een bekende naam in de zorgsector, zal instaan voor de dagelijkse werking en zorg van het gehele complex.
Zorg ter plekke
De assistentiewoningen komen midden deze maand te koop, maar mensen komen nu al langs voor opties. Het gekende architectentrio De Vylder, Vinck en Taillieu ontwierp de woningen die gemiddeld een 65 m² groot zijn en allemaal beschikken ze over inkomhal, aparte slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging, keuken en terras. Het zijn energiezuinige woningen met een groendak dat mee het water zal helpen bufferen.
Elke woning heeft een noodoproepsysteem. De uitbater van het centrum ernaast zal ook de zorg in de assistentiewoningen garanderen. Er is ook mogelijkheid tot poetshulp voorzien net als warme maaltijden. Gemeenschappelijke ruimten dienen als ontmoetingsplaats.
De prijzen situeren zich tussen 200.000 en 250.000 euro. Hier dien je nog de BTW bij te tellen, deze bedraagt voor dergelijk project slechts 12 %. Een bijkomend voordeel bij deze woningen is dat de koper vrijgesteld wordt van onroerende voorheffing.
Wie nu koopt, kan dit zien als een investering in een groeiende markt. De vraag naar dergelijke assistentiewoningen is groot en men weet dat deze nog zal toenemen gezien de bevolking steeds maar ouder wordt. Als koper kan je het appartement verhuren aan de uitbater. Wil je er zelf nadien in komen wonen, is dit gegarandeerd.
De opening van het ganse complex is gepland voor oktober 2017, er valt dus weinig tijd te verliezen. Lore Verdoodt coördineert de verkoop vanuit de Kerkstraat 27. Lode volgt samen met zoon Lukas mee op. Vanuit zijn bureau heeft hij zicht op de werken. Net zoals Belleman hem kent: het moet immers vooruitgaan…!
Belleman (die zich ook al wat ouder voelt worden… hoewel)