2.459.632.469

Dat was het exacte aantal regendruppels die ik had geteld toen mijn wederhelft, die al vond dat ik raar gedrag vertoonde, me afleidde en ik de tel kwijt was!

Mijn eerste reactie was “Lap, ik kan herbeginnen!” maar dergelijke activiteit kan je niet zomaar herbeginnen. Ik had vooraf een bepaalde duur vastgesteld en een vaste locatie waar de regendruppels terecht kwamen. Laat ons maar zeggen dat het wetenschappelijk verantwoord diende te zijn.

Wetenschap is zoals vrouwen: hoe minder je ervan weet hoe boeiender! Wie mij iets wetenschappelijks onderbouwd weet wijs te maken geniet mijn bijzondere aandacht en beate verwondering. Dit wil echter niet zeggen dat ik al dit slimme gedoe kan onthouden daarvoor is mijn hersenmassa al te zeer verdord.

Belleman en wetenschap, het water staat in zijn hersenpan hoor ik daar die ene trouwe lezer denken! Noppes!

In opdracht van weerman Frank, jullie weten wel de man die vroeg om in je douche te plassen om water te besparen (een debooserken, woeha!), deed ik mee aan de grote “waterspattentelactie” van het KMI. Deze laatste instelling is bij nader toezien nog niet gefederaliseerd. Hopelijk leest splitser Jambon niet mee want niets is nog veilig in dit landje waar weinig nog draait zoals het hoort en politiek bedrijven gelijk is aan beslissingen voor zich uitschuiven.

Maar kom laat ons bij de boeiende wetenschap blijven. Ik ben van plan morgen tussen 10 en 16 u nog een poging te ondernemen want de Frank rekent op de vaststellingen van de enclave ORO.

Toch wat een speciale kerel die weerman! Waar de meesten deze zomer een camper kochten met een stevige regenluifel heeft hij een optie genomen op een woonark, een veiliger stek gezien de armlastige hoogte van het grondwater… Zou hij nog steeds in zijn douche plassen?

 

Belleman