10(0) om te zien

Ze waren met drie voor de klus. Eentje met de titel van meest onzichtbare minister, eentje die thuis Frans sprak en een langere die duidelijk niet meer paste in zijn jeugduniform.

Het was dan ook een grote plaat die onthuld werd, 100 stond er geschreven. De boodschap was duidelijk: op de Brusselse Ring mag je niet meer dan 100. Benieuwd wie dit controleert want de inwoner van het naburige koninkrijk heeft soms last van cijferdyslexie.

Onze illustere Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) moet ingehouden lachen om deze taferelen die voer zijn voor de krant.  Bij hem geen onnozelheden, dergelijke borden draait hij alleen, met één vinger, zonder journalisten. Er staat geen 100 maar 30 en … voor het ganse grondgebied van de Republiek!

Zoals het past in een Republiek die zorg draagt voor de privacy van zijn burgers, bestrijken camera’s elke vierkante meter. Het gaat immers om je veiligheid. Zo zoefde er vorige week een snelle e-bike voorbij de attente lens. Het was een passant want in ORO is de elektrische fiets nog niet het nieuwe normaal. Onze twee veiligheidsmensen stonden hem 100 meter verder op te wachten met een bonnetje, 47 reed hij waar 30 mag! 400 euro direct te betalen en een week de bermen proper houden van de Republiek. Het is bij ons dan ook netjes met al die opruimers van over de grens.

De twee veiligheidsmensen volgden na hun cursus Waes vorige maand nog een seminarie in het Crembo over kordaat optreden. Toen ze terugkwamen hadden ze heel wat geleerd. Ze leerden hoe ze geen arrestant mogen platdrukken, hoe ze de rechterarm naar beneden houden en de immer waakzame camera best verschalken. De Voorzitter had hen nadien een echte veiligheidshond beloofd. Het werd een poedel met krulletjes geleverd door het huis van vertrouwen Crembo.

Zoals alle honden van daar heette hij Piet. Onze Voorzitter laat het harige beestje zijn oude kameelharen pantoffels aanbrengen. “Apporte” en daar staat hij! Bij het bevel “attaque” dient onze grote roerganger beter op te letten want dan toont de krullenbol zijn beginnende tanden. Angèle staat dan boven op een keukenstoel.

Misschien is het ook een speurhond(je) en kan hij de geheime verblijfplaatsen opsporen van Wilmès en De Block. Iemand ze nog gezien?

Misschien zitten ze als blauwen vast in het rode Frankrijk?

Belleman