14 nieuwe klassen bedreigen "camping" Sint-Angela

Ternat is een gemeente waar onderwijs gedijt. Middenschool Sint-Angela levert hier het levende bewijs met zijn gestage groei. Met niet minder dan 530 leerlingen kan je niet anders dan dit schoolproject een succes noemen. Tijd voor nog wat nieuwe infrastructuur dacht men in Ternat.

Na de opening van een nieuw gedeelte vorig jaar met vooral technische en wetenschappelijke voorzieningen, komen er na de paasvakantie veertien gerenoveerde klassen bij in het gebouw dat vroeger nog werd ingenomen door basisschool De Brug. Deze school verhuisde naar een splinternieuw gebouw aan de overkant zodat er plaats vrijkwam voor Sint-Angela, aldus directeur Guido Van den Cruijce.

De facelift is vooral binnenin te merken. Ruime klaslokalen met ergonomisch meubilair en moderne uitrusting aangepast aan de hedendaagse noden van onderwijs. Geen drukke toestanden waar je nerveus wordt maar twee rustgevende kleuren beheersen de renovatie.

Naast de vloerverwarming en de automatische verlichting is er ook een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd. Dit moet toelaten om op elk moment van de lesdag de luchtkwaliteit te monitoren door de meting van het CO2-gehalte. Gezonde binnenlucht moet ervoor zorgen dat leerlingen en personeel kunnen werken en leren in optimale omstandigheden. Door de verhuis komt de speelplaats volledig rond het vijvertje te liggen. Het ‘grijze’ gebouw aan de voorkant blijft voorlopig nog staan maar de school beschikt wel reeds over een sloopvergunning.

Twee miljoen euro had het schoolbestuur veil voor deze nieuwe en noodzakelijke investering. Camping Sint-Angela waarbij ouders “kamperen” voor de school om hun kind in te schrijven, hoopt men met deze verbouwing definitief te kunnen sluiten. Het schoolbestuur besliste immers om alle eerstejaars die op 21 april komen inschrijven een plaats te verzekeren binnen Sint-Angela. De maximumcapaciteit en de eventuele inschrijvingsstop zullen immers pas na 21 april worden vastgesteld, aldus pedagogisch directeur Filip Van Eesbeeck.

 

Belleman