6 gouden regels

Onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) schept duidelijkheid. Voorlopig zijn wij hier corona vrij en hij wil dit zo houden. Zelf blijft hij in de Onafhankelijke, behalve voor wat aankopen in de naburige vrijstaat waar hij toch al in bepaalde magazijnen slordigheden merkte die er in het begin van de vieze russencrisis niet waren. Nonchalance? Koopmansgeest? Een strenge opfrissing dringt zich op.

Vandaar deze mededeling vanop zijn bordes, hij is de enige met een bordes, met zicht op de fraaie voorkant van zijn eigen standbeeld. Het plebs hing aan zijn welbespraakte lippen tot het laatste woord!

1. De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: handen wassen en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
2. Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, moet de ruimte voldoende verlucht worden.
3. Je moet extra voorzorgsmaatregelen nemen als je mensen uit de risicogroep ziet.
4. De afstandsregels blijven van toepassing, behalve voor mensen uit je eigen huishouden, je uitgebreide bubbel (van 15 personen, per week) en kinderen jonger dan 12.
5. Je mag nauwer contact hebben met 15 personen per week. De groep kan elke week veranderen en de regel geldt per persoon.
6. De groep mag niet groter zijn dan 15 personen, kinderen inbegrepen. Dat geldt voor binnen en buiten, dus ook op restaurant of in het park.

Zijn slotzin was enthousiasmerend! “Wie dit niet opvolgt is een konijn!” Het plebs viel in zwijm!

Belleman, in opdracht van Miek de communicatiefreak.