Adam en Eva

Geachte burgemeester van Middelkerke

Beste Jean-Marie

Het moest ervan komen! Een tweede naaktstrand aan de Vlaamse (of is het Belgische?) Kust!

Naakt is blijkbaar populair en geef toe: je kickt toch wel op populariteit. De Bv’s fungeren deze dagen in bepaalde media als wervende krachten voor deze trend. Maar dit had ik van jouw kant niet verwacht. Ik zie je niet direct naakt paraderen noch onkuise handelingen verrichten op social media.

Misschien ben je wel bezweken voor je collega-burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe die de drukte op zijn naaktstrand niet langer kon opvangen. Dit laatste veronderstel ik maar en is dus niet gebaseerd op persoonlijke controle ter plekke. Misschien heb je wel potentiële kiezers zitten bij deze mensen zonder wisselgeld in hun zakken?

Normaal is dit deel van de kust, het natuurgebied rond Lombardsijde op weg naar de havengeul van Nieuwpoort, mijn favoriet wandelgebied. Aansluitend het veer, de mooie promenade richting vismijn en dan de voeten onder tafel schuiven bij onze Griekse vrienden, meer moet dat niet zijn. Corona is dan ver weg.

Mijn prangende vraag in deze is: moet ik mijn kleren uittrekken als ik op dit naaktstrand wens te passeren op weg naar mijn restaurant? Mag ik, zedig het hoofd afwendend richting militair gebied, niet aangekleed doorsteken? Ik beloof je niet te gluren en mijn fototoestel op zak te houden. Minderjarige kinderen die me soms vergezellen, zal ik de ogen bedekken zodat ze niet te vroeg worden geconfronteerd met de schamelheid des mensen.

Je kan je antwoord nog steeds sturen naar het vertrouwde adres. Jou kennende ben je nu al op zoek naar de inktpot.

Laatste vraag: Heb je al een kostuum voor de plechtige opening van dit strand?

Belleman