Al wie dat niet “springt”…

Zoals daarnet beloofd geef ik jullie wat namen van mensen die zich effectief engageren voor het burgerinitiatief binnen Ternat.

We moeten onderscheid maken tussen “springers” en “kandidaat-ambassadeurs, het zijn nieuwe begrippen van deze beweging die wat uitleg vragen. Met springers bedoelen ze die mensen die zich verder willen engageren binnen High Five maar niet op de lijst komen. De kandidaat-ambassadeurs zijn diegenen die daadwerkelijk op de nieuwe lijst met als naam “Voor Ternat” willen staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Enkele namen van Springers: Christophe Haegeman, David Evenepoel, Geert Swaelens, Geert Vanderheyden, Hendrik Van de Velde, Karolien Huylebroeck, Lily Banck, Lina Broeckaert, Nadia Willems, Nathalie Vanbeylen, Pascal Poels, Sammy Colson, Senne Evenepoel, Tim Huylebroeck, Wim Willegems

 Enkele namen van kandidaat-ambassadeurs: Antoinette Taelemans, Armand Van Malderen, Bas Breuker, Daan Sorgeloos, Hannes Verdoodt, Ines Swaelens, Kathleen Platteau, Kris De Meuter, Luc  Wachtelaer, Peter Vandercruys, Timo Schoukens, Yaëlle D’hoe, Yo De Beule. De lijst heeft zoals de andere lijsten plaats voor 25 kandidaten, het aantal van de huidige gemeenteraad.

Deze lijsten zijn niet limitatief en blijven natuurlijk openstaan voor wie wil “springen” en/of “kandideren”. Deze beweging heeft niet de bedoeling om te verworden tot een gesloten cenakel van de alledaagse politiek.

Nummertje trekken en aanschuiven zoals bij Vastenavondt? De komende maand zal het uitwijzen. Wel hebben we gemerkt dat soortgelijke burgerbewegingen ook van start gaan in Wemmel, Merchtem en weldra ook in Affligem.

Burger blijft aan zet

Wie er uiteindelijk op de lijst komt, wordt bepaald door de  groep “springers” die meteen ook dient als referentiepunt voor hen die een zitje in de gemeenteraad ambiëren.

De beweging wil hierbij de “zandloperpolitiek” hanteren. Ideeën gaan van de burgers naar High Five, vandaar via de ambassadeurs naar de gemeenteraad om dan terug te keren naar de grote groep burgers. Op die manier ontstaat er een voortdurende wisselwerking tussen de burger en zijn vertegenwoordiger.

De woensdagen blijven gewoon verder plaatsvinden. Nieuwe thema’s die nog aan bod komen, zijn onderwijs, diversiteit, duurzaamheid en werk. Daarnaast gaat de beweging ook “zaterdagen van Ternat” inrichten. Hier wil men het principe “handen uit de mouwen, in de praktijk omzetten. Een voorbeeld van zo een zaterdag zou een opruimactie kunnen zijn.

Wie het filmpje nog wil zien van de vergadering die gisteren plaats vond, kan terecht op de Facebook-pagina van High Five. De nieuwe lijst heeft ook al een site: voorternat.be

 

Belleman