Als de muziek stopt…

Is het zeker bij een stoelendans belangrijk nog op een stoel te zitten. Dit principe, toegepast in jeugdbeweging en op familiefeesten geldt ook in de Ternatse politiek.

De vaststelling wie op welke stoel dient te zitten werd al vroeger gedaan, op de gemeenteraad van 22 december wordt het officieel. Volgt u even mee?

Die ene trouwe lezer wist al dat Jozef Borremans (CD&V – Volks) verdwijnt als schepen maar wel blijft zetelen als gemeenteraadslid. In zijn plaats komt vroegere schepen Gunter Desmet van dezelfde fractie als eerste schepen.

Ook de Voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (vroegere OCMW) Marc Faes verdwijnt. Hij wordt opgevolgd door Anna Parys (Voor Ternat). Als gemeenteraadslid zou Marc Faes worden opgevolgd door Peter Van der Cruys maar deze verzaakte aan zijn mandaat. Yo de Beule komt uiteindelijk voor de lijst VT in de Ternatse gemeenteraad.

De muziek mag, na dit staaltje van fundamentele politieke vernieuwing, opnieuw aangezet worden. De stoelen zijn (voorlopig) bezet.

Belleman

Foto: Marc Faes stopt met politiek.