Als ie maar geen voetballer wordt…

Ze testen hem misschien halfdood! Het zou zo uit een liedje van Boudewijn de Groot kunnen komen maar het is een opgemerkte uitspraak van de illustere Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) tijdens het laatste crisisberaad.

Hij had dit beraad dringend samengeroepen om de crisistoestand door de vieze russen te bespreken. In de omliggende heerlijkheden, hertogdommen en vrijstaten is men er roodgloeiend bij. De onafhankelijke kleurt, in tegenstelling tot het verkeerslicht aan de ingang, heerlijk groen. De uitspraak kwam er na een felle discussie met sparringpartner Danira over de toestand in de rusthuizen. Zij had gezegd dat hier niet te veel diende getest, dat men dit beter voorbehield aan de actieve bevolking.

Bijna had onze Roerganger zijn slaande argumenten bovengehaald maar hij vond deze opwerping te belangrijk. Hij formuleerde meteen de oplossing voor dit testprobleem in WZC”s. Het werd stil in de vergaderzaal, een sfeer daalde neer die zijn oplossing nog accentueerde.

“Ze moeten in de WZC’s allemaal coureur worden of profvoetballer, dan is het probleem meteen opgelost!” Sommige raadsleden vielen in blinde aanbidding en probeerden onze Voorzitter aan te raken, iets wat natuurlijk nu niet mag. Anderen hadden het niet begrepen; verduidelijking drong zich op! Miek de communicatiefreak had het niet begrepen samen met Mies van de laatste nies die zat te grommelen in haar pershoekje.

“Als coureurs en profvoetballers een paar keer per dag kunnen getest worden is dit de oplossing” vervolgde de grote Roerganger die trage denkers in zijn omgeving gewoon is. “Dus moeten het personeel en de bewoners van de zorgcentra dit sportstatuut aanvragen, probleem opgelost, testen zoveel je wil!  En de uitslag ervan binnen het uur niet na 4 à 5 dagen, de periode van een shortski!”

Papieren werden in de hoogte gegooid, rondedansjes, weliswaar op veilige afstand, werden feilloos opgevoerd, kortom een gepaste mengelmoes van opluchting en hysterie. Onze doorluchtige president had opnieuw gezorgd voor een knaller van formaat, eenvoudig en daardoor net geniaal!

In het tumult had niemand, behalve Miek de communicatiefreak, de opmerking van Danira gehoord. “Wij hebben hier toch geen WZC in de Republiek?” Voor alle zekerheid nam Miek de communicatiefreak al het telefoonnummer van de apotheker van de nabije Vrijstaat. Dafalgan in die hoeveelheid bestel je best vooraf.

Belleman met wankele klikschoenen