Alternatief

Als alternatief voor het beetje Russisch gas dat we in de Onafhankelijke Republiek (ORO) verbruiken, vond onze grote Roerganger een lokale gasbel. Het was al donker maar vrij snel was iedereen van de Onafhankelijke te been voor deze belangrijke vondst. Tenslotte kunnen de vier koeien van pachter Petrus niet voldoen aan de vraag naar aarsgas.
De euforie over onze zelfvoorziening ging snel over in ongerustheid. Langs alle kanten kwamen hulpdiensten aangereden.Specialisten allerhande die ongerust waren over gasreuk, gingen aan de slag. Er bleek een lek een geen natuurlijke voorraad n onze Republiek, tenslotte een detail want gas is gas...?
Buren dienden hun wagen achter te laten aan de grens van de Republiek, sigaretten dienden gedoofd, pachter Petrus zijn vonkende pijp werd afgenomen! Voor een lek!
Het was eens wat anders maar dan toch niet zo belangrijk want 's anderendaags stond er niets van in de krant, zelfs niet in het HL(m)N. De communicatiedienst had zijn werk niet gedaan, waarschijnlijk zat hij opnieuw in het nabije buitenland! Het is altijd hetzelfde, het wordt eens tijd dat deze functie deftig wordt ingevuld, maar ja het is niet zo makkelijk volk te vinden voor de openbare dienst.
Belleman