Amai mijn (ezels) oor!

Ezelsoor Ternat kreeg afgelopen woensdag meer dan 400 bezoekers over de vloer in JC Puls. Op de negende editie van deze gratis boekenkaftdag, presenteerden verenigingen en organisaties ook hun werking voor gezinnen met kinderen.

De integratiedienst, de bib en de jeugddienst zorgden voor een programma, op maat van gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Chiromeisjes en -jongens Lombeek, Scouts De Geuzen Ternat, KLJ Wambeek en Gezinsbond hielpen bij het onthaal.  De twee Ternatse muziekverenigingen (Musate en Musikalo) lieten de jonge bezoekers met muzikale interesse, diverse blaasinstrumenten uitproberen.

Jan Van Lierde, An Nuttin en Jangojim, drie veelbelovende tekenaars, maakten live unieke illustraties op de gekafte boeken.

Ambassadeurs van het praatcafé trakteerden de aanwezigen op verse muntthee, zoete en hartige hapjes. Ook het Centrum voor Basiseducatie was aanwezig met raad (over cursussen) en daad (kafthulp). De Ternatse Oxfam Wereldwinkel organiseerde een pop-up winkel en de gemeente Ternat schonk iedere aanwezige een Faitrade drankje of snack.

Medewerkers van de bib zorgden voor speelse knutselactiviteiten met origineel materiaal: een fotohouder met kleurrijke klei, minidoosjes bekleed met decoratief papier en gepersonaliseerde sleutelhangers. Aanwezigen kregen ook een rondleiding in het vernieuwde sportcentrum. Enthousiasme te koop! Dat belooft voor de tiende editie in september 2019!

Belleman