Amerikhaantjesgedrag

Sommige zaken zou een mens in deze vieze russentijd beter niet lezen, maar ik kan het me moeilijk laten. En daarbij ik heb tijd, veel tijd!

Ik krijg nog steeds voorstellen van reissites om goedkoop te reizen. Eén van mijn favoriete bestemmingen New-York is goedkoop, hoe kan het ook anders. Ik vraag me trouwens af of er nog mag gevlogen worden op deze fantastische stad? In mijn kot blijven is mijn enige werk op dit moment en mijn handen wassen!

30 % van de corona-besmettingen in de USA blijken zich net in deze stad te bevinden. Voor Trump het moment om op een vreselijke manier wraak te nemen op deze opstandige staat/stad die zich traditioneel kritisch, democratisch opstelt. Er lopen tientallen processen van de stad tegen de president en vice /versa. Trump hanteert het oeroude principe: je bent stout dus krijg je geen lekkers.

Lekkers is in dit geval geen reuze hotdog maar bijvoorbeeld beademingstoestellen. Dertig % van de gevallen situeren zich in NY. Hiervoor kregen ze 400 toestellen van de 20.000 in nationale voorraad. Van het noodbudget van 150 miljard dollar dat werd vrijgemaakt ontvangt de stad 1 %, de rest gaat naar steden die braaf zijn geweest maar bijlange niet te kampen hebben met de enorme noden van NY. Voeg hierbij nog de elitaire manier waarop de Amerikaanse gezondheidszorg is georganiseerd en je weet dit wordt de grootste ramp van de laatste 75 jaar, Vietnam in je achtertuin.

Een ongeziene tirannieke willekeur van 1 man die niets ontziend elke politieke tegenstander uit de weg wil, hoe dan ook.

We kunnen ook lezen dat vooral de oudere generatie getroffen wordt door het virus, hoewel er ook al jongeren besmet zijn en in Wallonië zelfs een kat. Misschien moeten ze binnenkort in de USA op zoek naar nieuwe presidentskandidaten gezien de respectabele leeftijd van de heren (inderdaad alleen heren) die kandideren. We wensen niemand het virus maar wel meer verstand zeker in deze tijden waar echt staatsmanschap vereist is om het beestje te overwinnen.

Hou jullie gezond!

Belleman