Angelo Van Wilderen lijsttrekker

Angelo van Wilderen lijsttrekker van Open VLD+

Angelo Van Wilderen die vorige gemeenteraadsverkiezingen nog op de lijst van CD&V opkwam, wordt de nieuwe lijsttrekker bij de Ternatse Open VLD. Deze lijst krijgt een +-teken achter zijn naam om aan te tonen dat het een open lijst wordt waar ook andere kandidaten welkom zijn.
Gisterenavond was het stemming hierover binnen het Ternatse bestuur. Rutger Belsack, huidig eerste schepen, was zijn voornaamste opponent maar haalde het niet.
Angelo was vooral de kandidaat van oud-schepen en huidig voorzitter van de gemeenteraad Jean Dooms en van ondervoorzitter Steve Convents.

Je mag rustig stellen dat de nieuwe lijsttrekker het voornamelijk gehaald heeft met de steun van de "oude" blauwe garde. Voor de jongeren en wat oud VLD-gedienden van de vroegere lijst LVB is dit een serieuze afknapper. Oud-burgemeester Ronald Parys heeft de afwikkeling met argusogen van op afstand gevolgd. Dit kan ook een impact hebben op zijn verdere politieke ambitie.
Het wordt afwachten wat er nu volgt, de komende weken moeten hierover meer duidelijkheid geven. Of dit een garantie is voor de noodzakelijke vernieuwing die de Ternatse politiek broodnodig heeft, is een andere kwestie. Hopelijk brengen nieuwe mensen, nieuwe geluiden, en vooral een open en transparante aanpak waar we hier in Ternat dringend aan toe zijn.

Belleman