app app hoera!

Vaak heeft Belleman wat uitzicht op een sliert zenuwachtig grollende vierwielers die zich allen naar zee begeven. Nu is is het uitzicht beperkt tot het laatste zelfstandig naamwoord.

 

Het is eens wat anders. De rijbaan van de steenweg bestaat uit zout water waarop zich ecologische beesten verplaatsen met Filippijnen en Panamezen aan boord, die amper uitstoot kennen. Net eigenlijk zoals al die wagens die Ternat passeren en groen rijden (0,2 % elektrisch…) en dus helemaal geen impact hebben op onze luchtkwaliteit. 

Het is een geruststelling dat onze Vlaamse/ Waalse/ Brusselse/ Duitse /Belgische pioniers zo slagvaardig zorgen voor de publieke gezondheid. Deze groene oplossingen komen deels door de verregaande participatie en burgersuggesties die wij allen kennen en stilaan gewoon zijn, zeker in Ternat. 

 

Volgens onze lokale bestuurders kan deze participatie echter nog vergroot worden. Wat kan hierbij beter helpen dan een eigen app, een applicatie voor je telefoon of i-pad. Handig dat zeker. Je klikt erop en alle diensten die Ternat online kan leveren blinken ter beschikking.

Het geeft de burger ( een wat oubollig woord dat we misschien beter vervanger door participant) de mogelijkheid om elke dag door een eenvoudig klikje zijn zeg te doen over het beleid en de suggesties (ter verbetering, geen gezaag!) te lozen in de oeverloze vijver van ideeën rond de mooie fontein. Het gaat hier vooruitgaan als de app er komt in oktober! En het zal niet blijven bij woorden zoals je soms wel hoort op andere bestuurlijke niveaus.

 

En kom nu niet zagen dat dit enkel voor de bezitters van de nieuwste technologische snufjes is! Je moet maar meegaan met je tijd! Spoed je naar de winkel en schaf zo een ding aan Proximus en Telenet zullen je met open zakken, pardon armen ontvangen. Voor wie zijn communicatie nog wenst te voeren met rooksignalen: weet dat vuur maken verboden is tenzij voor je barbecue…

Wij kijken hier alvast uit naar de app en we beloven geen kritische opmerkingen te sturen daarvoor hebben we al een ander kanaal.

 

 

 Belleman