Asfalteringswerken in augustus

Gedurende de maand augustus krijgen verschillende straten in Ternat een nieuwe asfaltlaag.

Tussen 9 en 11 augustus en tussen 16 en 19 augustus wordt de Pol De Montstraat tussen het café en de kapel tijdelijk afgesloten voor asfalteringswerken. Deze werken gebeuren in 2 fases. De voorbereidende werken vinden plaats van maandag 9 augustus tot woensdag 11 augustus. In de tweede fase gebeuren de frees- en asfalteringswerken.

Tussen 13 en 19 augustus krijgt de Schapenbaan een nieuwe asfaltlaag. Van 16 tot 18 augustus worden de Drijvelingslos en de Populierveldlos aangepakt.

Tussen 20 augustus en 25 augustus worden de Nattestraat en Kerkweg tijdelijk afgesloten voor asfalteringswerken. En van 24 tot 26 augustus krijgt de Dahlialaan een nieuwe asfaltlaag. Daar wordt ook het voetpad aan de school verbreed.

Ook de Heirbaan krijgt een nieuwe asfaltlaag. De voorbereidende werken gebeuren van maandag 9 augustus tot vrijdag 13 augustus. Van woensdag 18 augustus tot vrijdag 20 augustus worden freeswerken uitgevoerd. Op maandag 23 augustus en dinsdag 24 augustus wordt het asfalt vernieuwd. Tussen 24 en 26 augustus wordt ook de Sterrelaan tijdelijk afgesloten voor asfalteringswerken.

“De werken zullen wat hinder met zich meebrengen voor de buurtbewoners”, zegt schepen van openbare werken Jozef Borremans. “Zo zullen mensen die in de werfzone wonen hun woning tijdens de werken niet met de auto kunnen bereiken. Gelukkig duren de werken telkens vrij kort ”