Autoroute du soleil!

Zie je het al gebeuren dit weekend? Vanaf vrijdag geven ze weer weer. Beter weer!

Stoppen met zagen, korte(re) broeken zoeken die spannen door coronakilo’s, eindelijk dat rooster poetsen van de barbecue, teensletsen afwassen?

Om toestanden als op buitenlandse kampioenenvieringen te vermijden, heeft onze Illustere Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) extra maatregelen uitgevaardigd. Een greep uit zijn wel doordachte lokale edicten.

“Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) het jaar onzes Heeren tweeduizend eenentwintig, Mariamaand.

  1. Aan een tafel binnen zit je best maar met tussen de drie en de vier personen, liefst met een bepaalde bloedverwantschap. Aangetrouwd is geen bloedverwant.
  2. Buiten is deze groep beperkt tot 10 volwassenen tenzij u in Brasschaat woont of lid van een erkende supportersclub van de Belgische voetbalbond, dan mag u zelfs met meer dan 50 zijn en mag u een cateraar gebruiken voor het openen van de oesters.
  3. Kinderen dienen niet meegeteld tenzij ze al zelfstandig kunnen plassen en hun vlees snijden. Twee snotneuzen onder de twaalf tellen voor één volwassene. Veganisten tellen voor drie.
  4. Maskers dienen niet opgezet als je voedsel in je mond stopt of drank naar binnen giet. Leden van een erkende carnavalsvereniging dienen echter steeds hun masker op te houden, tenslotte zijn zij gewoon zo te drinken.
  5. Het is dit weekend ten strengste verboden naar de zee in het naburige buitenland te trekken. Tommelein is op de hoogte en stuurt je onverbiddelijk terug naar ORO. De zwemvijver van Kruikenburg mag wel maar enkel voor trouwlustigen.
  6. Zondagavond dient iedereen om 22 u in zijn bed te liggen want ’s anderendaags is het werkendag.
  7. Wie een munitiedepot wenst leeg te halen en te protesteren tegen deze maatregel mag het komen uitleggen in het grote bureau van de man met een bordes! Het enige van de Republiek. Ze zullen dan een toontje lager zingen!

Getekend

Uw democratisch verkozen Voorzitter (die nog altijd weet wat het beste is voor het plebs)”