BBB

Petrus onze enige landbouwer binnen de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) stond deze morgen (slaap)dronken aan de voet van het bordes(het enige van ORO). Onze Doorluchtige Voorzitter had hem als eerste opgemerkt omdat de pachter nog wat het frutselen was aan de rits van zijn werkbroek, leunend tegen het marmeren beeld voor de ambtswoning.

Petrus was, in zover dat in zijn toestand mogelijk was, euforisch. De BBB had gewonnen, weliswaar niet in onze Onafhankelijke maar in Nederland!

Bij BBB dacht onze Voorzitter eerder aan borst, buik, billen en de oefeningen die deze vergden om strak te houden dan aan een politieke partij. Hij dacht stiekem ook aan andere zaken maar in deze tijden hield hij deze gedachten  voor zich.

“Wij hebben gewonnen!” lalde Petrus in een overmoedige bui naar onze grote Roerganger. “Wie is wij?” vroeg onze President. “Ik zie hier maar één iemand voor mij staan, zie je dubbel?” Petrus wou nog wat zeggen maar besefte tijdig dat hij zelfs in nuchtere toestand geen waardige tegenstander vormde voor de debatteerkunst van de Voorzitter. “Ga maar naar huis, Petrus, we zullen het hier de komende dagen nog wel over hebben. Winnen in de politiek is één zaak, deze overwinning benutten om plannen te realiseren is een andere. Slaap wel!”

Toen de Voorzitter nadien slurpte aan zijn dampende koffie overpeinsde hij de situatie. Misschien wordt deze beweging ook wel belangrijk in de Republiek, alhoewel… Petrus was de enige boer maar heette de beweging niet Boer Burger Beweging? Niet alleen de boeren dus want hoe kon die partij anders in Nederland zo een verpletterende meerderheid behalen? Op te volgen en eens over klappen met Angèle die heeft daar de feeling voor.

Boerburgerbeweging.nl

Belleman (met een B)