Bierset!

De wat dorstige lezer denkt meteen aan…? Neen het is geen pakket dat thuis geleverd wordt door Gilberte van café de Web! Er is geen Webwinkel! Altijd met dat drinken!

Het is geen set van uitgelezen bieren, nochtans een idee om de vieze russen crisis door te komen maar blijkbaar de naam van een Waalse gemeente. Er landt daar soms een vliegtuig net zoals in de naburige vrijstaat op “den Bieshoop”. Alhoewel zo een Boeing 747 zou die op het Ternatse vliegveld genoeg plaats hebben? Ik kan je verzekeren het was een grote! Zeker drie keer groter dan Belleman! Er vliegen dus nog Boeings dat is de max!

Belleman had deze essentiële verplaatsing gemaakt in opdracht van het Centraal Bestuur van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) en droeg hiertoe een speciale badge. Ik moet ze trouwens nog teruggeven aan de Polle. Ik was niet alleen er was ook een mevrouw van de VRT die niet stopte met tateren en duidelijk slaaptekort had. Daarnaast waren er ook acht vrachtwagens en miljoenen mondmaskers die werden uitgeladen. Het Centraal Bestuur had me op het hart gedrukt om er snel bij te zijn zodat ik op de eerste rij zou staan bij de bedeling.

Zo gebeurde! Na twee vrouwen van ministers was het mijn beurt. Ik kreeg een hermetisch gesloten pakje, geen bananendoos met fecaliën, met twee maskers. Twee! Een politieman die ik amper verstond, want hij sprak zeker geen Overnellees, wees er me op dat ik best direct eentje aandeed.

Zo gebeurde! Na anderhalf uur zonder file kwam ik opnieuw aan in de Onafhankelijke. De Voorzitter van het Centraal Bestuur stond me op te wachten op zijn bordes. Het is trouwens de enige in de Republiek met een bordes. Ik overhandigde hem fier het masker dat overbleef. Hij trok het meteen aan! Zo zag ik zijn zware grimas van ontgoocheling niet over de povere oogst van mijn verre expeditie.

Het is nu wachten op een volgende Boeing, misschien moeten we er eentje omleiden naar de Ternatse Bieshoop? Ik zal eens afspreken met de baas van de naburige vrijstaat, die kent nog wat volk in het vliegwezen. Of er moeten wat naaisters gevonden worden in de directe buurt? Dat is nu het enige wat ontbreekt in de Republiek, toch niet in de oorspronkelijke betekenis van het woord.

Belleman (Nihao!)