Bijna

Zit het erop, opnieuw een jaar verder!

Evaristje gaat naar het vierde leerjaar. Zijn pezige juf die enkel in schijn streng is door haar oude brilmontuur, kleurt fier.

Ze heeft maar één leerling in haar school, maar dat belet niet dat er flink gewerkt wordt. Hier geen sprake van minimale eindtermen maar van uitbreiding van de leerstof. Evarist weet net zo goed de polders liggen als Patagonië, vermenigvuldigt acht maal negen in een wip en trekt de vierkantswortel zoals een volleerde tandarts een rotte kies.

Evarist ziet het helemaal zitten, de juf wat minder. Reden is niet de uitdaging van de bijscholing voor het vierde leerjaar, neen er komt een tweede leerling aankloppen na de zomer. Danira, waarvan iedereen dacht dat ze op een palmenstrand lag, heeft er eentje meegebracht. Uit Oekraïne!

Hij heet Vasyl en is amper zes maar kan starten in het eerste leerjaar als we Danira mogen geloven. Voor onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) is het een nooit geziene gebeurtenis: een tweede leerling op onze school. Gelukkig dient er niet bijgebouwd, de drie klassen bieden onderdak aan meer dan twee, maar een mens weet maar nooit dat het succes van ons lokaal onderwijs doorverteld wordt?

Zelfs onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke, net terug van bij Zelensky, was onder de indruk van de schrandere blik van Vasyl. Hij begrijpt het probleem van de juf die niet in twee klassen tegelijk kan onderwijzen.

Daarom volgende dringende vacature:

Gevraagd: onderwijzer(es) voor de school van ORO. Niet te oud, ervaring uit privésector kan tot maximum 20 jaar meegenomen worden voor het bepalen van de weddeschaal. Krijt en laptop wordt voorzien net als bordveger. Elektrische fiets na proeftijd. Vakantiedagen te bespreken met het bestuur. Geen busdienst en gratis eenmaal per jaar op bosklas, boterhammen inclusief.

Kandidaten wenden zich tot: Voorzitter ORO, Overnelle, het huis met het bordes (het enige met een bordes). Onnodig indien niet ernstig!

Belleman