Brr… vaccins brengen koude

Het werd een drukke dag gisteren voor de Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO). De vriendin van zijn madame Angèle had immers vernomen dat er zeer spoedig een vaccin tegen de vieze russen op de markt komt. Een vaccin, eindelijk!

Het was van de firma Schiesser? Pfeiffer? Of was het nu Pfizer, zo exact had hij die naam niet onthouden. Waarom kunnen ze niet gewoon Janssen heten zoals de meeste? Maar geen probleem het komt op de markt met een grote doeltreffendheid van 90 %, zo veel had onze Doorluchtige zelfs niet gehaald op de schoolbanken!

Maar wat bleek nu? Transport en bewaring zal niet zomaar van een leien dakje lopen. Trouwens vaccins worden niet aangemaakt om van een leien dakje te lopen? Die spullen dienen ijskoud bewaard en wie heeft er nu zoveel frigo’s staan. Ja een Amerikaanse koelkast voor zijn ijs van de pastis en een klein vriezertje wat onnozelheid maar zoveel vaccins stockeren dat ging niet.

Onze Illustere zou geen Voorzitter zijn mocht hij ook hier geen oplossing voor hebben. Hij kende nog ergens een jonge, dynamische medewerkster van een bedrijf. Isostar? Isocom? Neen, het was Isomasters vertelde Angèle, zoals steeds nogal (te) zeker van haar stuk.

“Hallo spreek ik met Isostar?”  “Neen meneer u bent verkeerd verbonden, u bent bij Isomasters, de specialist van de modulaire koelcellen” was het welwillende antwoord aan de andere kant van de lijn.

“Het is bij jullie dat ik moet zijn!” was het laconieke antwoord van onze Roerganger. “We zijn hier met 48 bewoners en we hebben twee flesjes vaccin nodig per persoon. Kunnen jullie me dergelijke frigo bezorgen a.s.a.p.?” De mevrouw bleef beleefd “natuurlijk meneer, met wie spreek ik?” “Met de Voorzitter van ORO.” “Oei dat had u direct mogen zeggen! Het is hier wel razend druk maar voor u geachte president maken we graag tijd”

“Dat is heel vriendelijk mevrouw. Kan je als je dan toch naar onze Onafhankelijke komt voor die grote koelcel voor die 96 flesjes ook een klein koelertje meebrengen, gepast voor zes flessen witte Bourgogne?” “Geen probleem meneer we voorzien dat in de offerte.” “Ik heb geen offerte nodig mevrouw, volgende week leveren als het kan?”

“Absoluut en blij u als klant te krijgen, een fantastische reclame voor ons bedrijf!”

Belleman