Brug in Essene-Lombeek, wie weet meer?

Freddy Kempeneer publiceerde op 15/07/2015 om 11:26 op de site: persinfo.org het volgende artikeltje:

 

“AFFLIGEM - De afgebroken brug over de E40 ter hoogte van de Lombeekstraat in Affligem komt terug. Vlaams parlementslid Michel Doomst kreeg deze bevestiging van minister voor mobiliteit Ben Weyts, nadat hij de problematiek aankaartte via een parlementaire vraag.

Nadat een vrachtwagen in 2010 de brug ter hoogte van de Lombeekstraat had geramd, werd die omwille van de zware schade afgebroken. Omdat deze brug een belangrijke verbinding was voor fietsers en voetgangers tussen Essene en Affligem, werd al jaren gevraagd voor een oplossing.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt al sinds 2010 de mogelijkheid voor een voetgangers- en fietsbrug. Aangezien er momenteel ook plannen zijn om de andere brug over de E40 in Affligem, namelijk in het gehucht Tenbos, af te breken, moet er eerst een alternatief zijn. De besprekingen, over welke soort brug er zou komen, zijn volop bezig, maar de minister bevestigde dat er ter hoogte van de Lombeekstraat een nieuwe verbinding komt”, aldus Michel Doomst”.

Tot hier dit communiqué dat trots werd verspreid meer dan vier jaar nadat de brug niet meer kon worden gebruikt.

We zijn nog eens anderhalf jaar verder en is er nog steeds geen nieuws over een mogelijke nieuwe brug op de oude locatie. Al sinds 2010 is deze brug niet meer te gebruiken door de inwoners van Lombeek en Affligem / Essene. Dit betekent kilometers omrijden, vaak langs heel drukke wegen (Assesteenweg en oprittencomplex Affligem).

Is er nog iemand bezig met dit dossier of werd het reeds verticaal geklasseerd? Wie zal het zeggen, wie weet het? Wat we zelf doen, doen we beter was ooit een mooie slagzin maar blijkbaar niet in dit dossier dat onderhand zijn zevende jaar ingaat…

Belleman