Bruggenbouwer een knelpuntberoep

Bah nee, in Essene toch niet meer. Ga even zitten.

Berijd? Berijdt? Bereid? Bereidt (!) (waar ligt mijn werkwoordenwiel?) u voor want de werken aan het ezelsbruggetje over de E40 dat de geliefde dorpen Essene en Lombeek opnieuw zal verbinden, zijn gestart.

Het is tien jaar geleden dat een overmoedige chauffeur zijn vrachtwagen tegen de peiler(?) neen het is pijler(!) van de brug plantte. De brug werd verwijderd wegens onstabiel. Ons onmetelijke geduld wordt dan toch dra beloond. Recent had men de werken dienen stil te leggen wegens onvoldoende stabiele funderingen voor de nieuwe brug. Een nieuw brug bouwen en de ondergrond ervan niet degelijk vooraf controleren, het kan in het koninkrijk…

Daar wordt nu aan verholpen. De buurt werd gisteren wakker geschud door het hijen(?) neen het is heien (!) van de nieuwe palen die de nieuwe constructie de noodzakelijke ondersteuning dienen te bieden. De werken schieten goed op zeker als je wachttijden van tien jaar gewend bent. We zullen opnieuw te voet naar Hertigem- /Liedekerkebos kunnen via deze nieuwe verbinding.

Belleman