Burgerinitiatief High Five organiseert Super Woensdag

De Beweging High Five sluit hun nadenkwoensdagen af et een superwoensdag. Hieronder vinden jullie het bericht hierover.

"Sinds september buigt het burgerinitiatief High Five zich over de toekomst van Ternat. Steeds meer mensen lopen warm voor het concept. Maar wat doet een burgerinitiatief, wie is High Five en hoe moet het verder? Op Super Woensdag kom je er alles over te weten. Het wordt een feestelijke editie met het duo Ludo en Ivo, live muziek en Otto-Jan Ham als gastpresentator.

Voor burgerinitiatieven bestaat (nog) geen kant-en-klaar concept. Omdat je ergens moet beginnen, organiseerde High Five vijf Woensdagen van Ternat.
Verrassend veel gemotiveerde inwoners lieten zich horen tijdens thema-avonden rond vrije tijd, wonen, ruimtelijke ordening, mobiliteit en burgerzin. Na een inspirerende inleiding volgde telkens een tafelronde met soms stevige, soms ook hilarische gesprekken. Aan het eind van de avond stond de tafel steevast vol met aanstekelijke ideeën.

Tijd om samen te vatten

Op 28 februari organiseert het burgerinitiatief Super Woensdag. High Five gaat op zoek naar de rode draad doorheen de voorbije Woensdagen van Ternat. Wat is ons bijgebleven? Welke voorstellen willen we liefst meteen uitvoeren? Hoe gaan we verder aan de slag met de ideeën en suggesties uit de eerste zes Woensdagen van Ternat?

Tijd om vooruit te blikken

Super Woensdag wordt ook het moment om vooruit te blikken. Burgerinitiatief High Five wil van Ternat immers de eerste gemeente maken waar een burgerinitiatief mee bestuurt. Met ambassadeurs en ‘zandloperpolitiek’ kunnen de burgers ook na de verkiezingen van 2018 wegen op het beleid.

Tijdens Super Woensdag kom je te weten op welke manier we dat willen doen. De eerste kadidaat-ambassadeurs worden voorgesteld, net als de manier waarop we de lijst willen samenstellen.

Super Woensdag vindt plaats op 28 februari, om 20u in CC De Ploter"

Tot zover High Five.

Eerste burgerkrant Vijf voor Ternat

Afgelopen weekend busten High Five vrijwilligers een 7.000-tal kranten in de gemeente. In het eerste nummer las je hoe het burgerinitiatief verder op het bestuur wil wegen, over waarom samenwerking loont en over andere manieren waarop we van Ternat een vijf-sterrengemeente willen maken.
De krant gemist? Via deze link kun je ze digitaal lezen.
https://www.highfive-ternat.be/n.../de-eerste-vijf-voor-ternat