Burps…

Sorry, voor deze oprisping, nog maar recent de laatste nieuwjaarsreceptie verteerd.

Mijn arme lijf kan eindelijk tot welverdiende rust komen. Niet dat we overdreven hebben… maar het kan toch zo lekker zijn.

De opmerkelijkste ontvangst was dit jaar wel de geslaagde receptie aangeboden door de gemeente waarbij de wissel van het burgemeesterschap op gepaste wijze werd besproeid. Iedereen die er was, vond het geslaagd en overvloedig. Voor herhaling vatbaar, dat is zeker!

Je kwam er alle volk van Ternat tegen, het was leuk om gade te slaan. Verre vrienden genoten met nieuwe buren. Politieke “tegenstanders” vonden elkaar bij het klinken. Er was goede wil en blijdschap te merken die nog groter werd naarmate de fles cava langskwam.

Dergelijke momenten zijn eigenlijk om te koesteren want wat nadien volgt, is vaak de minder warme realiteit van elke gewone werkdag.

De reeks die verscheen bij Belleman over onze burgemeesters, nieuw en oud, werd heel druk gelezen. Maar het moet me nu toch even van het hart: we laten de politiek even aan de kant. Er zal dit jaar nog genoeg aandacht voor nodig zijn.

De mensen van Ternat, los van de politiek, verdienen opnieuw onze aandacht. De komende weken gaat de aandacht van Belleman naar de mensen in Ternat die nog ondernemen, klein en groot. Het ondernemerschap met een menselijk en herkenbaar gelaat en tegelijkertijd als drijvende kracht voor de lokale samenleving.

En denk eraan de rest van het jaar: wat we elkaar hebben toegewenst met het nieuwe jaar is een opdracht die een gans jaar duurt!

 

Belleman