CD&V onmisbaar?

De koning heeft blijkbaar goede adviseurs waardoor hij stipt op de bal speelt ondanks de onwil van bepaalde politieke figuren. Nu met de aanstelling van Koen Geens (CD&V), zonder eigenlijke titel, levert hij misschien de laatste poging af om nieuwe verkiezingen te vermijden. We moeten jullie in stilte toevertrouwen dat één van de voornaamste koninklijke adviseurs een vroegere medewerker van Geens is geweest, dat kan altijd helpen.

Dat staat echter het sérieux niet in de weg van deze nieuwe poging. CD&V is in de meeste gevallen de partij die zal nodig zijn om een comfortabele regering op de been te brengen. Als hier één man in kan slagen die en voldoende intelligentie heeft en het minst tafelspringer, dan is het wel Koen Geens.

Dat hij tot de al wat “oudere” politieke kaste behoort zullen ze hem vergeven eenmaal de regering er is. Je verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan, ook al is dit soms electoraal ellendig, is enkel gegeven aan echte staatslui die in onze huidige tijdsgeest verguisd worden zonder dat er naar hun boodschap wordt geluisterd. 2020 wordt hopelijk niet het jaar van de holle slogans maar van de kuitenbijters.

Belleman