CD&V/ Volks Ternat wordt #volks.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 wordt CD&V en Volks Ternat #volks. De slogan wordt ‘van het volk & voor het volk’. Volgend persbericht motiveert deze keuze en stelt ook wat nieuwe kandidaten voor.

In het woordenboek vind je “populair, gemeenschappelijk, toegankelijk en democratisch” als synoniemen. Termen die men wil laten aansluiten bij de identiteit van de nieuwe partij/lijst.

Voorzitter Guy Hendrickx verduidelijkt: "De naam #volks symboliseert waar onze mandatarissen voor staan. Ze zijn consequent in groten getale aanwezig op evenementen in Ternat. Daarbij hebben ze een luisterend oor voor de grote en kleine zorgen van de Ternattenaar en willen ze hier zo goed mogelijk aan tegemoet te komen." Burgemeester Vanderhasselt voegt toe: "Voor mij omvat de naam #volks de lading volledig. Ik wil echter benadrukken dat het niet de bedoeling is om de banden met CD&V nationaal te verbreken. Ook in de komende jaren zullen wij advies kunnen blijven inwinnen bij het nationale en regionale CD&V-netwerk. Bovendien staat het de kandidaten vrij om tijdens de campagne al dan niet de nadruk te leggen op hun CD&V-profiel."

De partij heeft ook vier nieuwe kandidaten vrijgegeven: Lesley De Schepper, Agnes Delcourt, Mario Van Cauwenbergh en Kevin Coppens.

Kevin Coppens groeide op in Lombeek. Hij is voorzitter van Midzomer Wambeek en medeorganisator van zomerbar "De Wei Van Wammek". Hij is moderator van de Facebookgroep "Leven In Ternat". Hij zal ook als graficus meewerken aan de lijst.

Mario Van Cauwenbergh is 50 jaar en woont in Wambeek met vrouw en twee kinderen. Hij werkt in de transportsector. Daarvoor was hij uitbater van café-taverne “De Vierhoek” in Wambeek.

Agnes Delcourt woont in Overdorp, Wambeek. Ze komt uit een landbouwersgezin. Sinds begin 2023 is zij met pensioen. Haar maatschappelijk engagement wil ze politiek vertalen. Zij stond in het verleden al eens op een politieke lijst.

Lesley De Schepper woont al 25 jaar in Sint-Katherina-Lombeek en heeft één dochter. Na 15 jaar in de bedrijfssector werd ze “juf” in Ternat en in Lennik. Nu is ze medewerkster van Minister Annelies Verlinden, daarnaast is ze ook nog “coach”.

Instagram account: https://www.instagram.com/volksternat/ Facebook account: https://www.facebook.com/volks.be