Commercie

Een commerciële Tv-zender die onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) viseert. Normaal laten hun captatiewagens en dure bedrijfswagens onze enclave links liggen. Waarom zouden ze ook langskomen alles is hier peis en vree. Toch?

Onze Doorluchtige Voorzitter vond het blijkbaar een beetje te rustig. Hij stuurde een uitgebreide, met de pen geschreven brief nadat hij op een week tijd eerst het vroegere baasje van Samson in onderbroek in zijn strot (niet smakelijk!) geramd kreeg en nadien de “avonturen” van een vroegere schoenenverkoper die vroeger zalen deed vol lopen maar niet beseft dat niemand nog op hem zit te wachten. Voor hun kindjes is het in ieder geval sneller verdiend.

Zijn pen was gedrenkt in een behoorlijke dosis vit”riool’ zodat zelfs een programmamaker, nadat hij zich flink verslikt had in zijn koffie, belde met de vraag “mogen we eens afkomen?”. Angèle nam op en zei onmiddellijk toe, verblind door snel crypto geldgewin en fake glamour. Ze heeft het nadien kunnen horen van onze Grote Roerganger! “Den televies”, die met nadruk op de laatste lettergreep, moet je van ”uwen hof houden” is hier een ongeschreven wet. We maken een uitzondering voor lokale TV, dat is sympathiek, informatief en wil de mensen niet te kakken zetten.

Toen de meneer met dure jeans uit zijn Duitse wagen met voornaam Ferdinand stapte, was het deze keer de beurt aan onze president om zich te verslikken in zijn koffie. Hij vergat zelfs even dat Volodymyr aan de lijn hing. Hij ging nog wel eens terugbellen, het ging trouwens steeds om die doos cartouches die nog in de schuif lagen.

De helft van de republiek, niet gewoon aan dergelijk vertoon, maakte vijf minuten later mee dat deze wagen inderdaad een serieuze topsnelheid heeft. Die werd ten volle benut door de eigenaar omdat onze Lichtende Voorganger blijkbaar zijn doos cartouches gaan halen was. Angèle beloofde voortaan nog enkel naar Terzake en de Afspraak te kijken. Ring-TV mocht ook. Ze heeft een belangrijke les geleerd: “Hou je bezig met de echte dingen van het leven”.

 

Belleman