Communicatie is alles!

Miek, onze communicatiefreak van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO), zat te zweten in een hoekje van het bordes. Niet zijn bordes natuurlijk! Die ene trouwe lezer weet wel van wie dit bordes is.

Hij had heel wat voorbereid om deze drukke zomermaanden boeiend te houden voor onze veeleisende bevolking. Op dit moment echter liever wat bewolking in plaats van bevolking?

Sommige activiteiten werden uitgesteld omwille van de vieze russen crisis. Nu nog die hittegolf erbij en daar gingen al die mooie teksten en lay-out de frigo in. Hadden die geluk…?

Ik had hem al gezegd dat hij wat meer moest drinken met deze helse temperaturen. Maar neen! Anderhalve kilo op 2 uur was hij al kwijt! Nog erger dan De Wever in zijn jonge jaren! Je zag het jeugdige geluk wegsmelten voor de niets ontziende vuurbol die we zon noemen.

Onze Voorzitter heeft het ook mogen uitleggen. Niet voor deze onvoorspelbare hitte maar omdat het strand met aanpalende waterplas, ook zwembad genoemd, niet klaar was. Dit hadden we nog niet meegemaakt in onze Republiek: onze voorman die zijn belofte niet nakwam.

Wat het plebs niet wist was dat de werken door het bouwverlof ernstige vertraging hadden opgelopen en dat de plas toch niet kon gevuld wegens een verbod van een meneer die vond dat water diende gedronken beter dan in een plas gepompt. We mochten zelfs geen water halen uit de aanpalende Steenvoorde beek!

Om het morrende volkje te sussen beloofde onze grote roerganger om vanaf oktober van de grote zandhopen skischansen te maken ter compensatie. Garmisch Partenkirchen zou verbleken! Dat was communicatie: het volkje perspectief bieden in moeilijke tijden.

Danira vroeg aan onze Voorzitter of hij al vanaf oktober sneeuw verwachtte? “Alles is mogelijk met deze klimaatverandering!” was het kordate antwoord van de illustere. Miek, onze communicatiefreak, noteerde deze briljante strategie met stip in zijn atoma schriftje. Danira ging naar haar vertrouwde apotheker.

Belleman