Creatief Lombeek heeft minder last van de regen…

Ik had steeds wat bedenkingen toen ik met mijn fiets passeerde langs vissers aan de waterkant. Hier stond steeds een massa materiaal, niet het goedkoopste en eerlijk gezegd niet in verhouding met de karpers en brasems die konden gevangen.

Maar, ik moet mijn mening (als die er al toe doet) toch wel even herzien. Het is niet omdat bewuste visser niet meer aan de Dender zit dat het visgerief overbodig is. Mooi voorbeeld is Gaby uit Lombeek. Als fervente tuinier heeft hij als zovelen last van te veel regen. Hij heeft zijn aardappelen moeten leren zwemmen, zijn boontjes maar later kunnen planten, zelfs de serre kent een achterstand.

Toch heeft hij een creatieve en eenvoudige oplossing gevonden voor zijn verse sla, toch een belangrijk ingrediënt van onze Vlaamse keuken. Vier soorten teelt hij. Veel kans dat ze wegspoelt met de stortbuien van de laatste dagen. Niet bij Gaby!

Een grote vissersparaplu zorgt ervoor dat de planten beschermd werden tegen het vele hemelwater. Zijn oogst mag dan ook gezien worden. Vier soorten die zo thuis horen op een sterrenkaart (Nonon?) en helemaal geen last van te veel regen. Zijn echtgenote moet ermee lachen maar vindt het uiteindelijk goed gevonden van haar man.

Volgend jaar kunnen de echte tuiniers uit de regio of zelfs daarbuiten, want “De Belleman” wordt gelezen tot in de Verenigde Staten ( niet door Trump), gebruik maken van dit innoverend idee. Gaby is bereid zijn patent op zijn kweekmethode te laten gebruiken. Mits een ernstige vergoeding…?

Om een stormloop van gegadigden op zijn tuin te vermijden, publiceer ik hier bewust niet het adres van Gaby.

Belleman