De aanhouder wint

Vaak toch al kan hij, zij of genderneutraal, zeker tijdens een vechtscheiding, dikke miserie meemaken. Maar wij spreken hier over een ander aanhouden, eerder een volhouden. De spreuk van onze soms voortvarende Voorzitter is niet voor niets: “Nulli cedo”. Voor die ene trouwe lezer die geen Latijn begrijpt “Ik wijk voor niets!”

Gisteren kwam er een mooi verpakte doos toe. Voor één keer werd ze door de immer vriendelijke gekleurde medemens niet gedropt op het bordes van de ambtswoning maar rechtstreeks in de handjes van Simonneke, de trouwe medewerkster. De bezorger riep nog “Direct dans le frigo!” Simonneke liep pijlsnel naar de Amerikaanse frigo van de Doorluchtige. Niet omdat ze zo gedwee alles doet wat men vraagt, maar wel omdat deze doos berenkoud was: min 75 graden! Celsius!

Onze Roerganger schrok even toen hij het spektakel zag. Hij had niets besteld en zeker geen ijstaart, hij eet immers ORO-taart met de dagen. Na 24 uur ontdooien opende hij de doos in het bijzijn van de pers. Zelfs Mies van de laatste nies was komen opdagen en dat gebeurt ook niet vaak. Meestal dient onze persmededeling opgestuurd, liefst met foto. Voor het beroemde vaccin werd een uitzondering gemaakt, want iedereen was overtuigd dat er vaccins in het pakje zaten. Terwijl Angèle aan Danira geduldig uitlegde wat een vaccin was, opende onze President de doos.

Groot was zijn opluchting, onze Voorzitter houdt niet zo van prikken in de bovenarm. Na al die maanden van aandringen waren dit eindelijk de tickets voor de gratis carwash! Jullie herinneren zich nog dat de Republiek hier een jaar de modder van zijn botten heeft geschraapt om te zwijgen van de spetter die telkens op de dienstwagen hing. Er waren immers werken in de naburige Vrijstaat, gefinancierd door het Koninkrijk. We hebben het geweten maar we hebben er wel driekleurige lichten aan overgehouden!

Eenmaal ontdooid, krijgt iedere inwoner twee bonnen voor de carwash. Deze verdeling zal geen sinecure worden en we hopen tegen de zomer iedereen bediend te hebben. Eerst mag het plebs op uitnodiging komen aanschuiven voor de eerste bon. Een team van experten buigt zich nog over de tweede bon. Moet deze gegeven worden 21 dagen na de eerste of wachten we beter tot er nog eens vuile werken gebeuren op de toegangsweg van de Republiek?

Onze Voorzitter was voor de voorzichtige aanpak, als goede rooie is hij immers een vriend van de Frank…

Belleman