De rekening klopt!

Die ene lezer die nog volgt wat Belleman schrijft, is ook verstandig genoeg om zich nog te herinneren dat we na de aanleg van het nieuwe wegdek doorheen onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) tol gingen vragen voor het gebruik ervan.

Opnieuw zo een geniale vondst van onze doorluchtige Voorzitter. De weg laten aanleggen door bevriende mogendheden en dan de taks voor het gebruik ervan in eigen zak steken. In eigen zak? Neen onze lokale gemeenschap zal er beter van worden, lees maar eens welke reusachtige sommen we al binnenhaalden.

Het voorbije weekend, weliswaar vanaf vrijdag, konden we meer dan 30 euro ontvangen. Aan 0,25 eurocent per wagen betekent dit dat er 120 wagens onze nieuwe deklaag kwamen verkennen. Nog geen record maar er stonden nog verkeersborden, een normaal weekend moet meer opbrengen.

Eenmaal het normale verkeer op gang komt rekenen we op 30 euro per dag, maal zeven is 210 euro per week! Om niets te doen gewoon de aanpalende vrijstaten laten investeren en zelf de poen opstrijken! Onze Voorzitter heeft bepaald dat de leiders van de bevriende mogendheden, Michel en Koen, deze taks niet hoeven op te hoesten, maar niemand weet dit…

Voor Danira, nu ze haar rappe vriend niet meer frequenteert en ze regelmatig gespot wordt in onze mooie enclave, werd het tarief verdubbeld. "Ze kan ertegen" was het glijmiddel voor deze beslissing binnen de commissie financiën. Instemmend gemompel van alle leden was haar deel.

Minister Peeters, die met de mooie krulletjes, van het naburige graafschap heeft al een audiëntie gevraagd bij onze grote Roerganger. Hoe heeft hij dat kunnen flikken dat dit rekeningrijden er zo snel kwam? Misschien heeft hij ook een idee om iedereen elektrisch te laten rijden, fietsers incluis? Ze vreest trouwens ook dat de elektrische verlengkabels heel duur gaan worden door haar voorstel. Misschien moet ze eerst zelf een voorraad aanleggen? Handelen met voorkennis hoeft niet altijd strafbaar te zijn.

Belleman