De trein

Deze morgen op de trein ontmoeten twee forenzen mekaar na een ganse periode van thuis werken.

Ze doorbreken bijna de reguliere afstand maar gelukkig is er iemand met een pet die hen hierop wijst. Neen het is niet Koen Geens, die heeft geen fluitje, enkel een pet. Maar is dit treinfluitje in deze vieze russen crisis niet afgeschaft door Sofie/Sophie, de grote bazin?

De conversatie is boeiend: het voetbal! Het gebrek aan gelaatsuitdrukking door het masker kan niet verhullen dat ze duidelijk niet voor dezelfde ploeg supporteren. Het paars/witte mondmasker en het blauw/zwarte matchen niet direct. Maar voor de rest de beste vrienden…

Mmm…  Tjs! Mm mmm! Ver… Mm mmm? Een schudden met het hoofd maakt bij het paars/witte masker duidelijk dat hij stilaan radeloos wordt door deze overduidelijke communicatie van zijn treingenoot. En mmm…mmm? BNP? Nee…VerdMMMM! Ma! Mmm mmm…mmmmje! Belfi…mm!

Ik weet niet waarover ze bezig zijn tenzij het gaat over het feit dat BNP stopt met sponsoring van paars/wit? Het bijhorende masker vreest blijkbaar voor zijn vijf gratis tickets als werknemer bij de spaarkas. Blauw/zwart zijn masker is gelukkig groot genoeg om zijn grijns weg te steken.

Ah, het normale leven herneemt! Voorzichtig blijven want een masker, zeker in voetbalkleuren, is geen echte garantie!

Belleman