De vliegende tomaat

“Je kan tomaten ook uitwendig gebruiken. Ze voorkomen huidcelveranderingen die acne en andere huidproblemen met zich meebrengen. Een papje van deze groente kan helpen tegen rode vlekken, ontstekingen, puistjes, vergrote poriën, mee-eters en een vette huid. Het goedje kan ook je pijn verlichten bij zonnebrand en je vale teint behandelen.” Bron tijdschrift Libelle gezondheid

Dus eigenlijk was de onheuse aanval op Minister-President Jan tijdens de uitreiking van de Ultima’s heus goed bedoeld, de daders waren immers zwaar bekommerd om zijn gezondheid als je Libelle mag geloven. En waarom zouden we niet.

Toch moet het mij van het hart dat de gooiende (cult)huurling niet alleen aansloot bij een rijke traditie van tomaten gooien als men niet akkoord gaat maar toch de grenzen van het normale fatsoen overschreed. Als we dit allemaal als norm nemen gaat de prijs omhoog en ons vader zei altijd” met voedsel zit je niet te prutsen…!” De rode kleur getuigt ook van weinig politieke kennis zeker als je weet dat tomaatjes ook in aangepaste kleuren worden geteeld.

Belleman