De voorzienigheid

Voor die ene trouwe lezer is het vanzelfsprekend, voor de andere stille passanten op dit ernstige informatiekanaal toch even herhalen: Onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO), een wat geïsoleerde enclave tussen Asse, Ternat en Essene, zit in met de zorgen van zijn 48 (!) inwoners.

In deze onzekere tijden vindt hij het als Roerganger niet meer dan normaal dat hij houvast biedt aan zijn onderdanen om deze periode heelhuids door te komen. Voor de energie, weet die ene trouwe lezer, hebben we het aarsgas van de vier koeien van pachter Petrus die trouw de gaskraan blijft openzetten, aan een betaalbare prijs! Maar zoals jullie wel beseffen je kan moeilijk je eieren in één korf leggen, zeker in de energiekorf. Daarom besloot hij een telefoontje te plegen naar de naburige Vrijstaat waar hij de grote baas van kent.

Onze Voorzitter had immers in een lijvig politiek blad van de Vrijstaat gelezen dat er weldra bomen zouden worden gerooid voor de aanleg van fietspaden. Deze bomen zou hij graag naar onze onafhankelijke laten brengen om zijn bevolking een extra stookmogelijkheid aan te bieden.

Eerst komt, eerst maalt (of in dit geval hakt) denkt onze alerte President. “La Sainte Prévoyance” staat niet voor niks op zijn massief eiken bureau.

Hij stelde aan Belleman voor om dit voorlopig niet aan de grote klok te hangen want stel je voor dat de groene jongen(s) dit vernemen…

Belleman, the secret keeper.