De Voorzitter zucht

In navolging van succesrijke tijdschriften en andere populaire media, besloot Angèle ook haar eigen plaats op te eisen binnen de communicatie van onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO).

Onze Doorluchtige Voorzitter, toch wat gewend aan gekke toestanden, dacht dat de batterij van zijn hoorapparaat niet meer voldeed zodat hij het niet goed had begrepen. Niets was minder waar, het was Angèle, onze First Lady en zijn linkerhand, die vond dat ze ook wat media-aandacht verdiende, dat de wereld rijp was voor haar.

Ze wou echter hiervoor niet naar Japan noch op militair kamp noch haar opwachting maken bij één of andere glitter zangwedstrijd met na-apend volk. Neen, ze wou haar eigen visie neerpoten en mensen mochten deze weten. Liefst mits een (bescheiden?) vergoeding.

Oei, nog een column hoor ik daar die ene trouwe lezer denken. We hebben er al veel, zelfs eentje van een politicoloog die je exact kan vertellen wat je al wist, alleen verdien jij er niets aan. Er zijn er ook spraakmakende, van dronken schrijvers en geile dichteressen, maar dat is niet direct het voorbeeld dat Angèle in gedachten had.

Het parochieblad vond het geen goed idee. Het blad van VT stond al overvol (voor een keer) en de andere kleurrijke drukwerken met veel foto’s gaven geen antwoord. Niemand zat te wachten op haar visie op het leven.

Tot het idee van een hartenrubriek haar hersenpan activeerde. Een hartenrubriek met aansluitend wat seks advies, tenslotte had ze nog in de Begijnendijkse kleuterklas gezeten samen met Goedele, toch een theoretische autoriteit op dit liggend vlak.

Nu is het nog even bekijken of het podcast wordt of een geschreven tekst. Een filmpje heeft onze Grote Roerganger haar uit het hoofd kunnen praten. Elke week nieuwe kleren …!

Belleman