Den Boer op!

Ontdek al wandelend of fietsend wie jouw eten maakt

DEN BOER OP - 23 juni 14-18u

 

TERNAT - Negen producenten uit het Ternatse nodigen je uit om al wandelend of fietsend hun werk te ontdekken. De tocht voert je langs een paar van de mooiste hoeken van Ternat en is een ideaal uitje voor het hele gezin.

 

“In Ternat wordt heel wat lekkers geproduceerd, maar de consument weet ons niet altijd te vinden,” vertelt Ineke Hofman van Schrijvershof. Ineke is de bezielster van de maandelijkse boerenmarkt in Ternat waar ze al enkele keren boeren uit de streek samenbracht. “Dit keer blijft iedereen op zijn eigen erf. We moedigen de bezoekers aan om al wandelend en fietsend onze bedrijven te ontdekken.”

 

Van advocaat tot gamba’s

Ook als je de Duivels op groot scherm wil volgen kan je tijdens de rust even binnenspringen bij Het Geel Genot in centrum Ternat. Anne en Christophe maken er ambachtelijke advocaat. In hun streekwinkel laten ze je proeven van het beste uit de streek. 

Op een boogscheut van het centrum ligt Plukplek, de bijzonder kindvriendelijke pluktuin van Dorothea. Oogst er zelf de eerste frambozen van het seizoen of wat plukverse groenten.

Nog in de Heirbaan ligt Eric’s Gambas waar marien bioloog Eric zijn gamba’s kweekt volgens een eigen ecologisch procédé. Vergeet de scampi uit verre oorden: de beste gamba’s komen uit Ternat. 

Fiets of wandel verder langs Duizendblad waar je bij Yo een bloemetje van het veld en een glas ijsthee met kruiden uit Ternat kan scoren. 

 

Naar Wambeek

De tocht brengt je via de Bieshoop en Zemst (en enkele schilderachtige zichten) naar het Schrijvershof van Ineke en Jan. Hier geniet je van een ijsje of kan je een terrasje doen terwijl de kinderen naar de koeien kijken. 

Via het centum van Wambeek kom je bij de Wambeekhoeve waar Els haar Wammekse witte maakt van de melk van Wammekse koeien. Misschien eerst nog een ijsje om krachten op te doen want daarna volgt een kuitenbijter van formaat: het Hol op. 

De stevige rit brengt je bij de laatste stop: de boomgaard van Hendrik Appelmans.De oogst is nog niet voor vandaag maar er is appelsap van het huis en een gezellige barbecue. Ook imker Karel en aardbeienteler Rudy, slaan hun tenten op op het erf van Hendrik. 

 

DEN BOER OP 23 juni 14-18u, diverse locaties in Ternat

Parkeren kan enkel bij Plukplek, Schrijvershof en Appelmans

 

Meer info op de facebookpagina van het event: https://www.facebook.com/events/590809424614689/