Depressie afgewend

Onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek besliste gisteren om geen kranten meer te lezen. Hij, die heel wat buitenlandse kranten leest, wordt bijna depressief bij al het oorlogs- en economisch nieuws dat te vinden is op de pagina’s over een buitenlandse koningin met paarden en honden. Daarom weg ermee, weg met de depressie!

Toen ik hem vroeg wat een depressie inhield, was zijn antwoord duidelijk: “alle woorden op -essie brengen onheil!” Voilà! “Denk maar aan recessie, concessie, successie, Jessie van den blok (een oud lief), agressie, confessie, obsessie, infosessie, ijslanddepressie… Begrijpen de mensen deze woordkramerij wel allemaal? Wie weet er nog wat een processie is tenzij die van Echternach in de politiek van het naburige koninkrijk?”

Als vervangend leesvoer verslindt hij nu vriendelijke e-mails gestuurd door bedrijven en bedriegers die hem beladen met geschenken. Gisteren won hij nog 3 IPhones 13 als hij een eenvoudige reply zou doen op deze vriendelijke meneer. Voor Plopsaland en de grot van Teralfene moet hij wekelijks gratis tickets weigeren. Bij het betalen van 4,36 euro staat er in een courante e-mail, zal Bpost hem zijn pakje leveren dat hij nooit bestelde. Geef toe als dat geen vriendelijke mensen zijn.

Zot is hij nog niet maar hij zou het kunnen worden door deze tergende dagelijkse golf van goedheid!

Tot vandaag zijn mailbox een bericht bevatte dat hem fysiek bedreigde. Hij zou worden belaagd en pijn gedaan, men wist hem wonen, waar hij werkte en wie zijn geliefden waren. Kortom zijn leven was in gevaar! Dat van onze Grote Roerganger! Ondenkbaar. Maar geen nood als hij sito presto 2.500 Oro’s zou betalen zou de vrede terugkeren en zou hij opnieuw gerust kunnen slapen.

Even dacht hij eraan dit te betalen, een goede nachtrust is immers onbetaalbaar. Tot zijn Angèle hem vroeg: “Wat is dat hier allemaal voor quatsch! Heb jij niets belangrijkers te lezen?” De snedige opmerking deed hem beseffen dat deze dreigmail erover was. Hij stuurde hem door naar Safeonweb. Een duidelijk antwoord liet niet op zich wachten: stoute mensen die het slecht meenden, niet op ingaan!

Dan maar weer naar de dagelijkse kranten met kans op depressie? Hij besloot in zijn immense goedheid de pezige juf van Evaristje 1.000 Oro’s te storten bij de start van haar schooljaar. Voilà toch iemand die goed nieuws krijgt. Welke personeelscrisis in onderwijs?

 

Belleman