Doe dat licht uit!

Toen ik deze morgen het gordijn openschoof in één elegante beweging, diende ik met de ogen te knipperen. Ik dacht eerst dat het de flashlichten waren van de paparazzi die onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle op de voet volgen. Maar neen, het was de zon!

Ik wilde absoluut zeker zijn dat het die gele vamp was die ons al maanden ontrouw was en dwaalde naar beneden, naar buiten. Ik verifieerde of alle lichten gisteren wel waren gedoofd, maar neen: het was de zon!

Terug van verloren gelopen in zuiderse landen, waar de inwoners op de rooster werden gelegd bij 48 ° Celsius! Waar oude huid nog sneller veroudert, waar bosbranden opnieuw zorgen voor geboortebeperking bij de pompiers en mensen en bezienswaardigheden op slot gaan wegens te warm. Mijn geliefde Parthenon liet het zelfs afweten.

Die warmte hebben we nu ook niet nodig. Geef ons een rustige 25° zodat Bart zijn lekkere rosé het middelpunt kan worden van onze zorgeloze terrasgesprekken. Zodat we zonder regenfrak, het vreugdevuur van de grillade kunnen ontsteken en onze nieuwe tuinstoelen uiteindelijk hun taak kunnen vervullen. Weg met die plenzende regen, ons waterpeil staat hoog genoeg! Of niet?

Tot woensdag blijft het zo, hopelijk want die dag staan de Rode Duivels voor hun zoveelste match van de waarheid en weet Lukaku wat buitenspel is. Het is fijner pinten drinken en supporteren in het zonnetje?

Frank en Armand, kom weer met meer weer!

Bellesolaire