Driewerf hoera: meerderheid herwint eenheid

Het gebeurt niet elke dag maar het voltallige college van Burgemeester en Schepenen stuurde ons een persartikel n.a.v. de overstap van schepen Jef Borremans naar CD&V/Volks. Ze hebben, volgens het communiqué, de intentie om “met geheven hoofd” hun werk gezamenlijk en eendrachtig verder te zetten. Ook een aantal “realisaties” worden vermeld.

Belleman vindt het een goede intentie om de rangen proberen te sluiten maar vraagt zich af of de politieke realiteit deze “voluntaristische” mededeling al niet lang heeft ingehaald. Ik zou het durven wishful thinking noemen. Het was schepen Billens die donderdagavond laat het vehikel mailde. Zij is één van de leden van het college die nog geen onderdak gevonden heeft, althans nog niet naar ons weten.

We vroegen ook naar een reactie bij schepen Borremans. Hij was op de hoogte van de tekst waarin toch zijn naam vermeld wordt. Hij situeerde het probleem eerder bij een krant die de zaken in een artikel over zijn overstap wat straffer heeft verwoord dan hij had verwacht. Hij stoorde zich helemaal niet aan deze inhoud. Waarom zou hij ook, voor hem is de teerling geworpen.

Het is een tijd geleden dat ik de film “Titanic” heb gezien. Was er daar ook geen orkest aan het spelen toen de ijsberg al zijn ravage had aangericht? Nog zeven maanden te gaan, zijn we niet allen benieuwd of is het eerder gelaten?

Ik geef hieronder letterlijk het persbericht zodat jullie lezers me niet kunnen verdenken van “fake news”…

Belleman

“Persbericht college

Het college wenst te reageren op de persartikels die verschenen zijn in de verschillende kranten en media in verband met de overgang van Jef Borremans naar de CD&V en Volks.

Wij willen benadrukken dat we steeds op een heel positieve en constructieve manier hebben samengewerkt.

Wat we dan nu ook via de media vernemen verrast ons dan ook zeer fel aangezien het zeker niet strookt met de werkelijkheid.

Het is misschien een cliché, maar we staan inderdaad voor politiek uitdagende tijden. In een periode voor de verkiezingen heerst er immers steeds een politieke onzekere toestand en ondertussen komen veel zware dossiers in hun eindfase.

Toch blijft het college, zoals in het verleden, steeds collegiaal verder werken om op de meest evenwichtige manier te beantwoorden aan iedereen zijn noden.

Deze evenwichtsoefening afwerken op de meeste gedragen manier zal altijd de kerntaak blijven van een college. Hierbij is naar ons weten geen enkel beleidsdomein achtergesteld geweest aan een ander. En we zullen dit blijven doen tot aan de verkiezingen, ook voor Openbare Werken.

Dit harde en collegiale werk werpt duidelijk ook haar vruchten af. Kijk maar naar het gemeentehuis, de gemeentelijke loods, het gemeentelijk zwembad en sportcentrum, de stationsomgeving, de schoolomgeving, de donkerstraat, de Kleemstraat, Sibbekensveld, en nog zoveel meer andere realisaties.

De investeringen van de voorbije jaren om Ternat, Lombeek en Wambeek mooi en leefbaar te maken zijn zeker in ons straatbeeld te zien.

Het college gaat met een geheven hoofd door tot 31/12/2018, waarna het nieuwe bestuur kan overnemen en op dezelfde positieve en constructieve kan verder werken aan onze mooie gemeente.

College van burgemeester en schepenen.”