Druk

Drukker, drukkerij.

Zoals jullie weten heeft de ORO (Onafhankelijke Republiek Overnelle) zijn eigen munteenheid in samenspraak met de ECB van ons Christine die we nog kennen via iemand uit de Watermolenstraat. Om goed te bekken behielden we de waarde en de naam van de euro, bij de meeste Europeanen wel bekend.

Daar we zelf te klein zijn om dit in eigen beheer te drukken, laten we het verse geld leveren via een drukkerijtje van NB/BN in Broekzele. Tot hiertoe was er geen probleem. Hun alcoholstencils waren behoorlijk.

Tot gisteren bleek bij controle van de lading, waar de Voorzitter van het Centraal Bestuur van de ORO steevast aanwezig is, dat er in de vermelding Overnelle een “L” ontbrak!

Potvermile! Excuseer potvermille!! Onze drukproef die ik persoonlijk nalas was perfect. Wat nu?

In hun grote haast, wegens aandringen van ontelbare centrale banken om geld bij te drukken, werd onze eerder bescheiden bestelling verwaarloosd. Amai! Geef nu toe 12.999 biljetten van 1 euro is toch niet weinig?

Omdat er crisis is voor iedereen, besloten we dit probleem zelf aan te pakken. We bestelden een doos stiften bij het Lijmvenster (aan de oude prijs) en ieder krijgt wat huiswerk: een “L” toevoegen aan de naam van de Onafhankelijke.

Het enthousiasme is groot… Er belden reeds verzamelaars uit Opalfene en Devenderp.

Belleman