Echte kunst kleurt groen!

Gerechtigheid geschiedt! Ternat heeft zijn voetbalveld in kunstgras, Wambeek heeft er zelfs twee gekregen… niet gekocht! Lombeek bleef achter. Het zat er echter al een tijdje aan te komen nu een oud-voorzitter opnieuw in het schepencollege zit, krijgt FC Bareel ook zijn terrein in kunstgras.

Krijgen, niet kopen! We zullen straks de N-VA (of is het NV-A?) nog moeten geloven: de nieuwe coalitie heeft ofwel de Euromillions gewonnen ofwel kunnen ze niet goed tellen. De oppositiepartij mikt op het laatste. Niet dan hun partijgenoot (nochtans met de intelligent klinkende naam Johan!) op federaal niveau veel kaas heeft gegeten van financieel beheer, lokaal weten deze mannen waarover ze het hebben. Geloof me ik heb het nog gelezen in hun laatste gratis blad.

Het wordt het neusje van de zalm, een weinig toepasselijke uitdrukking voor een voetbalveld, eerder geschikt voor de visvijver van Kris Nonon. Als de mensen van Bareel vallen, veert het gras onmiddellijk opnieuw omhoog en duwt het de speler in de gewenste aanspeelbare positie. Het laat geen schrammen na op de bevallige benen van de topspelers en het is stretch gemaakt. Op deze manier kan de afmeting aangepast worden aan het niveau van de ploeg die speelt. Het is immers evident dat het loopvermogen van de A-ploeg groter is dan dat van de C-ploeg, dus daar mag dat terrein wat langer. De lijnen staan er meteen op bij de fabricatie zodat er nadien geen duur onderhoud meer moet gebeuren. Belangrijk ook: de gemeente kan zo een grasmachine en een voltijdse arbeider besparen. De 500.000 euro die de gemeente uitgeeft is inderdaad zo snel terugewonnen. Had men diezelfde logica maar toegepast bij de renovatie van ons aller zwemvijver.

Morgen maandag, komt het voltallige schepencollege om 18 u naar Bareel om dit officieel aan te kondigen. Iedereen is welkom en Bareel geeft een vat. Steven van de “Nachtmis” geeft deze keer de hamburgers pas al het terrein er ligt. Ik zou zeggen: be there!

Belleman

01/04/2019