Een beha brengt niet altijd geluk

Normaal niet open maar toch open, waarvoor dank.

We waren niet met velen maar de getrouwen waren present. Allen met hetzelfde doel: de Fransen in de pan hakken. Een klein fijn gesneden sjalotje erbij et retour à la maison, Griezman op kop! Het draaide anders uit.

Zelden zo zenuwachtig een cafédeur geopend als gisteren. Ik die immuun was voor die voetbalgekte van al die stoere kerels met rooie truien en jonge meiden met strepen op hun gelaat waar normaal fond de teint zit. Wat doet dat ronde lelijke ding toch met een mens. Jouw fout Roberto!

De bazin wenkte reeds met een frisse pint. Naast mij zoals één van de vorige keren C. met een Duvel. Een duivel drinkt blijkbaar Duvel. Een gevaarlijk goedje zeker aan het tempo dat J. en S. ons graag oplegden. Bij enig beter inspecteren van mijn collega-supporter, stelde ik vast dat C. over zijn rode shirt een zwarte beha had aangetrokken. Geen grote maat, maar zo een klein sexy dingetje. Blijkbaar was dit zijn outfit die de Duivels geluk bijbracht.

Hij had dit al een paar matchen met succes gedragen. Moet kunnen. Als deftige zakenlui op tv in Obelix veranderen, mag C zijn eigen talisman dragen. Alles helpt en door ons gelach waren de zenuwen al wat minder. Of kwam het door het bier?

Zeker tien keer vroeg hij om bevestiging: ze gaan winnen vandaag hé loeken? Ik beaamde met graagte want erin geloven deden we allemaal samen. Na elke mooie actie van de Duivels diende C. zijn zwarte dingetje opnieuw goed te trekken en kwamen de high fives, de echte van “brothers in crime”.

Tot Fellaini plots een centimetertje kleiner was dan Umtiti, een naam die zou passen in het behaatje van C. Alles verstomde, de wereld stond stil en de spanning sloeg om in een vorm van radeloosheid. Ze deden hun best onze Belgen maar de sluwheid van trainer Deschamps haalde de bovenhand.

Toen Martinez vertwijfeld in ons beider richting keek en C. noch ikzelf direct een oplossing konden aanbieden, wisten we: het is gedaan… Deze wereldploeg die zoveel miljoenen mensen met prachtig voetbal in vervoering bracht, lag eruit!

De Duvels deden hun werk, troost was nabij. Toen C. het café verliet aan de arm van zijn partner had hij alle hoop achtergelaten. Een beklijvend beeld. De beha had het Franse spel niet beïnvloed. Ik twijfelde aan die laatste gratis pikante worst op de toog, vakkundig geroosterd door J. Neen S. geef nog maar een laatste pint. Het zal toch mooi geweest als we zaterdag derde eindigen? Bedankt!

 

Belleman