Een raket in je arm!

Wie deze week  het nieuws volgde  heeft burgemeester De Crem wel gehoord met zijn boude uitspraak. Daar de coronavaccins naar zijn (ieders?) zin te traag worden geleverd in zijn geliefd Aalter dreigde hij ermee ze zelf te gaan aankopen voor zijn mensen.

Een opmerking à la Pieter De Crem want de man houdt van de directe en straffe aanpak. Hij was vele malen minister maar die keer dat hij Landsverdediging onder zijn hoede kreeg was wel het toppunt van zijn carrière! Hij was regelmatig ergens te velde, vooral daar waar er geschoten en gebombardeerd werd. Als hij op bezoek kwam in Marche Les Dames stonden de mauve parabaretten te beven in de rij. Niet van de kou maar van de schrik, bevreesd als ze waren wie Pieter nu opnieuw ging overtroeven of erger nog aftroeven.

Op het domein van Elsenborn groeit er geen sprietje meer waar hij getoerd heeft met zijn Leopardtank. “My little Tankie” was de nickname.

Als deze man dus in het openbaar zegt dat hij zelf wel voor zijn spuitjes zou zorgen neemt men dat in Brussel ernstig en vreest Filip opnieuw voor zijn historisch toevallige eenheid van zijn koninkrijk.

Hij zal bij de magazijnen van de “big pharma” niet alleen in de rij staan. Een volgnummer zal zijn deel zijn, een beetje à la Vastenavondt maar dan nog meer volk en van alle kleuren. Of niet?

Sinds deze nog nazinderende uitspraak werd Pieter echter niet meer opgemerkt in Aalter. Van de aardbol verdwenen. Gekidnapt door de staatsveiligheid? Weggezakt in het te zachte ijs bij het uittesten ervan? In een kelder in een houdgreep gehouden door voorzitter Joachim Coens in geruite vest?

Een naaste medewerker die anoniem wenst te blijven, heeft Crembo zien vertrekken met een grote frigowagen van een bevriende fruitleverancier. De bestemming durfde hij ons niet verklappen maar hij denkt dat hij eerst naar Moskou heeft gebeld, naar Poetin. Van het ene Kremlin naar het andere want het gemeentehuis van Aalter kreeg deze forse bijnaam omdat het ook al jaren een oninneembare burcht blijkt.

Binnenkort zal het daar vooruitgaan in Aalter. Kan moeilijk anders: iedereen krijgt een raket (Sputnik) in zijn arm geplant! De dankbare bevolking staat er in de vrieskou te wachten met ontblote bovenarm tot de grote chef met zijn frigowagen het lokale Rode Plein zal opdraaien.

Belleman