Een Ternatse dynastie die verdwijnt?

A

ntoinette Taelemans, kleindochter van oud-schepen Jean De Backer (Jean van Laizn van het gelijknamige taxibedrijf in Ternat, dochter van Anita en Patrick), stopt met de politiek. Het is amper 48 uur geleden dat ze op een vierde plaats stond op de lijst “Voor Ternat”. Maar zoals ik al signaleerde deze kan nog veranderen.

Het gaat tegenwoordig snel in de politiek, zeker in de Ternatse. Ze koos recent voor deze nieuwe lijst van burgemeester Wachtelaer en gaat nu volgens haar eigen woorden voor een positief en totaal anders project. Blijkbaar is de politieke veer wat gebroken en koestert Antoinette andere plannen. Het verlaten van de politiek is dus geen negatieve keuze maar een nieuwe, positieve keuze die ze professioneel wil gaan waar maken. Ze deed al een stage in de reissector en de evenementensector en ze wil nu op dit (nog jonge) punt gekomen hier werkelijk werk van gaan maken.

Ze wil met het afstaan van haar mooie plek op deze lijst, plaats ruimen voor iemand die er echt wil voor gaan. Zij ziet dit voor haar zelf niet meer mogelijk om zo intens aan politiek te doen. Ze ontkent niet dat ze zich zes jaar als lid van de meerderheid goed heeft gevoeld binnen de ter ziele gegane LVB. De moeilijkheden van de laatste maanden deden haar echter nadenken over andere mogelijkheden. Hiervoor kiest ze nu resoluut. Een moedige en gepaste keuze, eigen aan een doortastende dame die weet wat ze wil.

Belleman wenst haar alle succes.