Een (w) aardige Moederdag

Onze Voorzitter van de onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) heeft het bij zijn Angèle mogen uitleggen. Ik had namelijk in één van mijn onnozele artikels geschreven dat hij beter was in betrekkingen dan in zaken n.a.v. zijn buitenlandse bezoek voornamelijk aan de naburige vrijstaat Ternat. Ik was even vergeten dat deze stukjes allemaal geboekstaafd worden in de officiële annalen van ORO. Zijn Angèle plakt deze in een groot plakboek maar leest ze ook!

De Voorzitter kwam mij persoonlijk bedanken voor deze dubbelzinnigheid. Het deed de omzet van Dafalgan meteen als een pijl de hoogte inschieten bijna zo hoog als de superwinsten van Ahold Delhaize. Zo zie je maar: “Elk nadeel hep zijn voordeel”.

In mijn streven naar objectiviteit moet ik trouwens mijn bedenking over onze Voorzitter nuanceren, ook omdat Angèle dit leest. Hij is ook goed in zaken, volg maar even mee. Toen de laatste lading malse paardensteaks werd geleverd bij de grote baas van de vrijstaat, kwam hij ook in een onbekend centrum. Naast het centrale godshuis was er een ander huis dat zijn aandacht trok: een huis van een (soms) wakkere bakker.

De rij voor dit huis was langer dan voor het gebedshuis dat nochtans imposant groter was. Het gebak speelde hier mee en de Voorzitter wachtte zijn beurt af in een rij zo lang als was hij in een Sovjetrepubliek beland met amper gevulde schappen. Binnenin ontdekte hij een weelde aan zoetigheden nog niet gezien binnen onze verwende Republiek. Hij dacht aan Angèle met de kleverige vingers van de annalen en bestelde iets voor de zondag, Moederdag. Zij was zijn moeder niet maar allee het mocht eens wat meer zijn.

De doos werd geleverd in de Onafhankelijke op zijn bordes, hij is trouwens de enige in de Republiek met een bordes. De massa beneden kon het openen van de doos rechtstreeks meevolgen, ze had dit nog nooit mogen gezien! Twee (2) gebakjes zaten in deze luxueuze doos, twee! Luid gejoel steeg op beneden het bordes! Duidelijk afgesproken nam het echtpaar gelijktijdig een hap van de lekkernij waar het plebs voorlopig enkel kon van dromen. Nadat hij de crème van zijn twinkelende snor had geveegd zei hij: “En weten jullie hoe deze zoete heerlijkheid heet: ORO! Speciaal gemaakt door de (soms) wakkere bakker voor onze Republiek! Wie durft nu nog schrijven dat ik niet sterk ben in zaken!”

Grote triomf was zijn deel en hij besloot voor elke inwoner van de Republiek een stuk te bestellen. niet voor de paarden, die waren te talrijk. Natuurlijk mag ik jullie niet verklappen hoe de bakker van deze ORO heet.

De Voorzitter wenst via deze eeuwige annalen Inge en Geert van bakkerij Heidi te bedanken voor hun bakkunst en hun medewerking in deze…

Belleman

https://www.mijnwakkerebakker.be/?widget-location=%2Fbe-nl%2Fbakkerij-heidi%2Fproduct%2F286959%2Foro