Eigen winkel

Het mag ook eens gaan over onze eigen ‘winkel’? Mijn schoonouders Karel en Godelive en dus de ouders van mijn echtgenote Ingrid De Vos zijn immers 70 jaar getrouwd wat aanleiding gaf tot heel wat feestgedruis samen met de grote familie en vele vrienden. Bijgaande foto toont het platina echtpaar samen met burgemeester Michel Vanderhasselt en schepen Geert De Feyter.

70 jaar getrouwd

Karel en Godelive De Vos-De Boeck zijn op 7 februari 1953 gehuwd, inmiddels 70 jaar geleden. Een reden om te vieren!

Ze kregen samen vier dochters en een zoon die jammer genoeg reeds overleed. Vijftien kleinkinderen en achttien achterkleinkinderen maken deze omvangrijke familie compleet.

In 1955  verhuisden ze van Antwerpen naar Denderleeuw om een beenhouwerij en nadien een drukke traiteurszaak te openen. In de jaren zeventig ging Karel werken voor Makro, aanvankelijk als chef-kok maar nadien als verantwoordelijke verse voeding en restaurants voor België. De laatste jaren van zijn carrière werd Karel in een team gevraagd om wereldwijd nieuwe vestigingen te openen.

Het bracht hem en Godelive in de verste hoeken van de aardbol. Zo woonden ze geruime tijd in Indonesië maar China, Marokko, Taiwan… werden eveneens werkterrein.

Godelive was lang bezig met keramiek en raku (bakken in een veldoven). Het echtpaar reisde tot hun tachtig jaar doorheen Europa met hun mobilhome. Het hoge noorden met Groenland, IJsland en Scandinavië bleef hen lokken. Meer dan vijftig maal gingen ze naar Rupea het adoptiedorp in Roemenië want Karel was geruime tijd voorzitter van het Roemeniëcomité in Denderleeuw.

Een bewogen leven hebben beiden achter de rug, tijd om het wat rustiger aan te doen. Godelive woont al vier jaar in woonzorgcentrum Sint-Carolus, Karel sinds een jaar in een serviceflat. Elke dag brengt hij Godelive naar zijn flat waar ze samen de namiddag doorbrengen.

 

Belleman / ‘schoon’zoon