Eigenwijs blijven loont (soms)

Daar sta ik dan met een mand fris ruikend wasgoed in de inkomhal van de Ploter. Zondagmiddag en Astrid had me uitgenodigd omdat de strijkers er dan waren. Zo een aanbod kan je niet laten liggen! Bleek het te gaan om violen en cello, ook strijkers blijkbaar maar niet diegene waarvoor ik op een zondagmiddag uitrukte met een mand.

Ik had het moeten weten want Wouter Roesems en Astrid Roeges zijn al sinds mensenheugenis eminente leden van het Lombeekse koor “Eigenwijs” en hebben niets te maken met strijkijzers. Wel hebben ze voor hun kooroptreden op 2 en 3 maart een samenwerking met een aantal strijkers.

Het is de tweede maal dat dit koor, bestaande uit 12 dames en dirigent/gitarist Wouter en gegroeid uit de 13pluswerking, zo een optreden verzorgt. De Ploter verleent hier zijn gewaardeerde medewerking. Er is belangstelling, dat bewijst de goed lopende kaartenverkoop. Het koor is niet direct klassiek muzikaal geschoold maar brengt bewerkingen van leuke en herkenbare muziek vanuit de onderbuik en hun gezamenlijk muzikaal geheugen.

Elke maandag wordt er samen gezongen. Door de studies van een aantal leden was er een korte onderbreking, maar nadien werd de toonladder spoedig opnieuw opgenomen. Het blijft niet beperkt tot zingen alleen. Er komt ook beweging en ritmische expressie aan te pas wat het optreden een eigentijdse en vrolijke dynamiek geeft.

Laat die strijk staan en rep je naar de Ploter! En denk er aan: enkel nog kaarten te verkrijgen voor zondag 3 maart om 15 u.

Belleman