Eindelijk wat rust

De ruzies en discussies die deze dagen van ons tv-scherm dropen, zijn gelukkig bijna voorbij. Waarschijnlijk oordeelt het gekroonde staatshoofd dat een regering van (s)lopende zaken best aanblijft tot de verkiezingen van mei.

Zelf volg ik de politiek intens, maar “trop is te veel” wist zelfs oud-premier/ pensendraaier Van Den Boeynants. Aanstellerij, haantjesgedrag, woordbreuk, mensonwaardige campagnes die per toeval verschenen, het leek wel Netflix. Maar het was harde werkelijkheid.

Maar gelukkig zijn daar nu de feestdagen. Weg die Trump en zijn gewauwel! Weg villa politica en mensen die denken dat hun navel het centrum van de wereld is!

Samen aan tafel, wine en dine. Oud, jong en piepjong, de verbondenheid en luidruchtigheid van een Italiaanse familie. Geschenken en wensen over en weer. Elk blits papier onder de boom is goed bedoeld, ook al kan je er soms geen donder mee beginnen. Vandaar: sokken altijd goed…

Het is fijn iets te krijgen dat je vooraf niet weet. Met ouder worden gaat mijn aandacht echter meer naar de inhoud van de wensen (en minder naar de kleur van de mij geoffreerde sokken). En vooral: zijn ze gemeend of is het de zoveelste plichtpleging die argeloos wordt vervuld?

Van onze gekke Tollembekenaar Urbanus onthield ik “En een goei gezondheid dast prinsipoalstje”. Misschien wat versleten maar de inhoud geldt nog steeds en bepaalt alle verdere geluk.

Het is deze vertrouwde wens die ik jullie allen gemeend wil toesturen voor jezelf en al wie jullie dierbaar is.

Hopelijk brengt 2019 de verandering die je hoopt of de bestendiging van het geluk dat je nu al te beurt valt. Denk dan: geluk dat je deelt met anderen, wie dan ook, wordt nog veel rijker en intenser.

Een zalig kerstfeest (of winterfeest) en een voorspoedig 2019 voor jullie allen.

Belleman