Eindelijk!

Deze morgen ben ik wakker geworden met het bericht dat de NASA een vrachtwagentje en klein helikoptertje heeft laten landen op Mars. Op Mars! Sinds 30 juli 2020 is dit ding onderweg naar deze vierde planeet gezien vanaf de zon (na Mercurius, Venus en aarde). In totaal gaat het om 471 miljoen gewone mensenkilometers.

De Marsverkenner “Perseverance” (volharding) bestaat uit een grote jeep en een klein helikoptertje van twee kilo. Deze hoogtechnologische spulletjes zullen er gegevens verzamelen in een oude krater waar een meer is (geweest). Ze zullen er een Marsjaar lang aan de slag zijn en ook het principe van eigen zuurstof aanmaken uitproberen. Let wel 1 Marsjaar is bij ons 687 dagen let op dus als je een werkovereenkomst tekent voor daar, of als je vrouw er zegt ik ga een dagje shoppen…

Men voorziet de eerste bemande vluchten naar deze planneet in 2030. Men hoopt dat Trump dan nog voldoende gezond is zodat het hij met zijn Melanie meekan. Opgeruimd staat netjes.

Een ander groot vraagstuk dat deze spectaculaire missie wil oplossen is het metafysische vraagstuk: “Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus” waar auteur John Gray een heel boek aan wijdde dat voornamelijk door de vrouwelijke bevolking werd verslonden. Men wil op Mars de authentieke mannelijke species opzoeken om mee te komen naar onze “groene” planeet. Op Mars is men op de hoogte dat we hier op aarde een overschot aan vrouwen hebben. Gelukkig voor sommigen?

Dit laatste onderdeel van de wetenschappelijke missie ga je echter nergens anders lezen dan bij Belleman. Vertel het voorlopig nog niet verder! Vooral niet aan de vrouwelijke medemens, zodat er geen te grote verwachtingen ontstaan…

Belleman